Подписка за по-често сметосъбиране и нуждата от поставяне на кошчета за разделно събиране на отпадъци в парковете в гр. Банкя.

Хигия_дясно_1.jpg

Липсата на редовно и интензивно сметосъбиране представлява проблем за всички места с голям човекопоток.

Парковете в град Банкя, особено в почивните дни, се изпълват с голям брой туристи, поради което се генерират по-големи количества отпадъци, от колкото в работните дни, което от своя страна поражда нуждата от по-редовни грижи от страна на служителите, които отговарят за парковото сметосъбиране.

Важен аспект също така е това събиране на отпадъци да бъде разделно. Знаем колко е важно за околната среда рециклирането на използвана хартия, пластмаса, стъкло и метал. Това спестява електроенергия и вода, спасява хиляди дървета от изсичане и пази природата по-чиста.

Тази подписка призовава Община Банкя да предприеме действия за по-често сметосъбиране през почивните дни, в парковете в града, тъй като всички сме свидетели на гледката с преливащите кошчета и боклука около тях. Всеки един от нас, разхождайки се в парка, не иска да става свидетел на подобни гледки.

С оглед на гореизложеното , искаме градът ни да изглежда по-приветлив, чист и поддържан за всички нас - жителите и гостите на град Банкя.

 

Свържете се с нас  ТУК


Младежко обединение в БСП - район Банкя    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Младежко обединение в БСП - район Банкя да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...