НЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА 4-ГОДИШНИТЕ! ЗА ПРАВОТО НА ИЗБОР НА РОДИТЕЛИТЕ!

rsz_petition_.png

Аз се противопоставям на новия закон, който ще задължава децата ни да ходят в учебни заведения на крехката възраст от 4-годишни. Подпиши тази петиция, ако си съгласен/а!

ДА НА ПРАВОТО НА ИЗБОР НА РОДИТЕЛИТЕ! 

Не е доказано, че ранното тръгване в учебни заведения ще доведе до по-добри резултати. Напротив, има много проучвания и изследвания от най-добрите университети в света, които сочат ранното тръгване на детска градина и училище за една от основните причини децата да имат лошо представяне в горните класове.

Проблемът за лошите оценки и пълната неграмотност на повечето деца идва от това, че учебниците са трудни, а нашият език съвсем не е лесен. На пръсти се броят хората, които знаят как да пишат в България  дори с университетско образование. Политиците и видни експерти правят безброй грешки също!

Проблемът не е в хората, а учебните материали и метода на преподаване. Тежките домашни работи, липсата на детство и пришпорването през уроците са истинските причини за неграмотността на българина.

Проблемът е в допускането на телефони в училище, липсата на контрол от страна на родителите и учителите, липсата на културни и образователни събития, които да са приятни и забавни за децата. Те са деца преди всичко!

Отнемането не детството на децата ни само ще ги направи още по-нетрудоспособни, неграмотни, агресивни и с психични отклонения. 


Има много статии и проучвания в Интернет пространството, които сочат, че колкото по-късно тръгне едно дете на училище, толкова по-добри резултати ще има в училище в по-горните класове. 

Но не приемайте моите думи за чиста монета, ето три източника, които подкрепят казаното от мен. Има още стотици проучвания от видни международни институции, които могат да бъдат включени. 

АЗ СЪМ ЗА ПРАВОТО НА ИЗБОР НА РОДИТЕЛЯ!

Моля всички родители, които не са съгласни с промените в закона и задължаването им да записват децата си насилствено в предучилищни институции от 4-годишна възраст да подпишат тази петиция. 


ИЗТОЧНИЦИ И ПРОУЧВАНИЯ:

1. 100 000 деца са подложени на изследване, което доказва, че по-късното започване на училище води до отлични резултати при децата: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0885200619300110

2. Виден университет доказва, че по-късното тръгване на детска градина води до по-добри резултати при децата: https://ed.stanford.edu/news/stanford-gse-research-finds-strong-evidence-mental-health-benefits-delaying-kindergarten

3. Финландия има най-добрата образователна система в света. Децата започват от 7-годишни, нямат купища домашни и израстват в здрави, успешни и щастливи зрели хора: https://qz.com/1759598/finland-has-the-most-efficient-education-system-in-the-world


Майка и леля | Десислава Попова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Майка и леля | Десислава Попова ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...