Русенци срещу "Стратегията за детето"

До избраните от Русенските избиратели депутати в 44 народно събрание: Пламен Дулчев Нунев, Светлана Ангелова Найденова, Андриан Иванов Райков, Крум Костадинов Зарков, Георги Георгиев Стоилов, Пенчо Пламенов Милков, Искрен Василев Веселинов, Бюрхан Илиязов Абазов

Уважаеми госпожи и господа депутати,

Ние, избирателите от Русе, сме силно разтревожени от превръщането на българските семейства в донор за деца, които, благодарение на вече приети закони и подзаконови нормативни актове, могат да бъдат отнемани от родителите им и дадени на чужди хора, за да задоволяват потребностите им.

Настояваме, Вие, като наши представители в Народното събрание, да предложите отмяна в нормативните документи, на всички текстове, които отнемат от родителите ролята на възпитатели на своите деца и поставят съжителството на децата с в родното им семейство, в зависимост от способността да се задоволяват потребностите им.

Настояваме, да бъде въведен модел на подпомагане на българските семейства, така, че българските деца да остават в България, а тези, за които родителите не искат да се грижат, да бъдат отглеждани от български държавни институции.

Настояваме, да бъде забранено на неправителствени организации, да имат достъп до отглеждането и възпитанието на децата на България, а поставянето на деца в зависимости от етнически, религиозни и сексуални общности, да бъде строго преследвано от закона.

Чрез подписа ми упълномощавам Boiko Nikiforov да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.