Да не се променя името на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“

Повече от 35 години всички наричаха болница „Света Екатерина“ Чирковата болница. Преди около три месеца името на лечебното заведение беше променено на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, в знак на признание към делото на именития лекар. Професор Чирков създаде и превърна болницата в пример за професионализъм от световна класа. Точно за това тя стана еталон за лечебно заведение и за най - развитите страни в Европа и отвъд океана.

В сърцата на пациентите си, професорът остави незабравим спомен с човешкото си отношения, неподправена доброто и всеотдайна грижа.

В общественото пространство се появи информация, че „професори лекари и общественици“, чиито имена все още са неизвестни, са поискали от служебния министър на здравеопазването Асен Меджиев професор Чирков да бъде зачеркнат от името на болницата. Целта за всички е ясна и зад нея прозират нечисти подбуди, като завист и омраза. Приживе професор Чирков казваше: „Омразата и завистта убиват сърцето“.

Нека не позволяваме нечистоплътни хора да поругаят името на един достоен български медик, без който кардиологията и кардиохирургията в България нямаше да са на световно ниво.      

 


благодарни пациенти    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам благодарни пациенти да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...