Отмяна на 14-дневната задължителна карантина за български граждани завърнали се в България

Отмяна на 14-дневната задължителна карантина за български граждани завърноли се в България. Всеки български гражданин има правото да се движи свободно, живее свободно и прави осъзнат избор за себе си и околните. При прибирането си в родната си страна, здрави хора, без показания за наличие на вирус, хрема или каквато и да е болест биват затворени в границите на определен адрес. Това ограничава изконното човешко право на свободно придвижване на свободните граждани. Закона трябва да се преразгледа и предвиди хора, които вече са преболедували вируса и такива, с налични отрицателни резултати, че не могат да бъдат оковани 14 дни някъде, за да се предпазят конкретни рискови групи. Редно е да се обърне внимание на рисковите групи, а не да се ограничават масово човешки права!

С подписването си упълномощавам Радостина Дукова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.