В подкрепа на "Jump Park ЧАЙКА" гр. Стара Загора

 Уважаеми съграждани,

като млад човек от гр. Стара Загора имам желанието да развивам детските атракциони в града, от каквито определено има нужда и е изключително харесвано от малките ни почитатели. За съжаление група хора с връзки в Община Стара Загора и полицията възпрепятстват реализирането на такъв тип атракциони в Стара Загора и по-конкретно в кв. Опълченски.

Събитията по същество:


 - Тъй като надуваемия замък в МОЛ Галерия е за малки дечица решихме да направим външен по-голям парк за надуваеми батути, който да е подходящ и за по-големи деца, както се прави в цивилизованите страни.
 - Намерено бе ЧАСТНО място в кв. Опълченски. Паралелно с подготовката на обекта внесохме документи за разрешително за временен преместваем обект, забележете в ЧАСТЕН ИМОТ, а не Общински! По наредба всеки, който реши да сложи нещо в имота си, трябва да се допита до Общината за разрешение. Причината: ако нещо се случи с този обект, Общината не носи отговорност.


 - По принцип разрешение за поставяне на временен преместваем обект е опростена процедура. За тази цел всяка сряда има съвет "ЕСУТ", на който се разглеждат такива обекти и се дава разрешение. Трябва да знаят какво представлява съоръжението -  размери, консумация на ток, откъде ще се вземе тока, договор за наем на мястото и ситуация за поставяне, която представлява една снимка от кадастъра, на която са нанесени размерите на съоръженията и отстоянията от краищата на имота. А Общината изготвя схема за поставяне.

 - В деня на откриването хора от близките блокове са започнали организирано да пускат жалби с обяснението, че дечицата вдигат такъв шум, че цитирам "Чиниите подскачат" и "Всичко вкъщи се тресе", както и "Хората са много възмутени как може да има такова нещо". На някои децата определено им пречат...и понеже не могат да ги изгонят от общинските катерушки от другата страна на блока, тук са намерили поле за изява.

 - Отношение по казуса с шума и има ли такъв над разрешените децибели могат да вземат компетентните органи – РЗИ, които издават документ, НО САМО въз основа на разрешителното за поставяне от Общината, и измерване от лицензирана лаборатория. От своя страна Общината без становището на РЗИ също не желае да издаде разрешително за поставяне??? Абсурдно нали – всеки чака първо документа от другия? По наредба сигналите за шум постъпили в Общината се изпращат до 24часа в РЗИ. Но от РЗИ казват, че нямат постъпили сигнали за шум на този адрес от този обект! Съответно ситуацията е „някой, на някой казал”, без регистрирани официални оплаквания.

 - Допълнително получаваме информация от инспекторите от РЗИ, че Община Стара Загора разполага с техническия ресурс сама да назначи замерване, което се прави при отворен обект в присъствието на легитимни свидетели от двете страни на казуса. Но всичко това се прави едва след разрешението за поставяне. Тоест първо трябва да се разреши работата на съответния обект и в последствие да се провери дали тази работа надвишава нормите за шум в градска среда. .

ОБАЧЕ!

- Някак си Общината задържа документите за разрешителното като замълчава по случая с предтекст, че "Има казус с шума". Някой умишлено не желае да даде разрешение, видимо по нечие нареждане, въпреки че разполагаме с необходимите технически документи на замъците: СЕРТИФИКАТ ЗА ШУМА (измерване) - направен от лицензирана лаборатория, сертификат за тока, паспорти, техническа документация и т.н.

 - Повече от месец тези документи се бавят и никой не дава информация защо. Използва се вратичката в наредбата, че има един месец срок за отговор, това с цел търсене на подкупи ли е, питаме ние?

 - Един месец и няколко дена по-късно отговора е, че "не са предоставени сертификати за шум и за ток“, което не е така, както и че "мястото е нецелесъобразно". Кой определя кое място е целесъобразно и по какви изисквания? Нима всички деца нямат право на забавления? Или тези в кв. Опълченски пречат на някого??

 

ИЗВОДИ И ФАКТИ!

 - Доказахме, че шум не се вдига и няма притеснение за живущите в блока. Музика бе пусната (и то лека) само в деня на откриването! Още повече работното време на обекта е ЗАБЕЛЕЖЕТЕ от 10:00-14:00ч. и от 17:00 - 21:00ч.!

 - Видимо и целенасочено някои хора в Община Стара Загора спират развитието на документацията. Дали искат подкуп или някой им е дал нареждане не можем да кажем. Но е факт, че от 7 години никога до момента не сме имали проблем с документи за временен преместваем обект и са минавали за седмица. А сега се бавят повече от месец и не са одобрени въз основа на недействителен аргумент!

 

 РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!

 - Подписка в подкрепа на "Jump Park Чайка”, гр. Стара Загора"!

 - Подписката ще бъде представена на Кмета, който има властовата позиция да удовлетвори желанието на гражданите и родителите, които желаят местата за забавление на дечицата да функционират. И сме сигурни, че ще го направи, стига да има достатъчно хора, които да ни подкрепят

С уважение,

Ивайло Иванов

 

 

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ивайло Иванов да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


ИлиПлатена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...