За намаляване броя на депутатите

Quoted post


Гост

#221

2013-02-21 10:50

Петицията е мн.добра.Трябва да увеличите въпросите към Обществото,относно ползването на природните ресурси на Родината ни,за благото на Народа,не за чужди интереси,увеличаване на доходите като тези на др.страни от ЕС,отнемане на заграбеното от Народа и Държавата,след 1989 година и връщането му в народни ръце,за национализирането на дружествата от значение за Националната ни сигурност,да има ТКЗС-та и Кооперации/частни и държавни/,както е в Израел,например,за да може бедните и необразованите българи,цигани и др., и тези които нямат собствена земя,да работят в тях.Важно е и допитване до Народа за смъртното наказание,защото престъпността е нараснала много,независимо,че в рамките на ЕС,това е спряно,но не и забранено,както е упоменато в Конвенцията за правата на човека на ЕС.

Отговори

Гошо

#223 Re:

2013-02-21 12:44:07

#221: -

Отдавна мисля по нов закон, специален по отношение на Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекси.

Закон за бандитизма

1. Да реши въпроса с корупцията и други зависимости в държавни и обществено значими органи;

2. Да реши въпроса с мутрите и силовите групировки;

3. Да реши въпроса с бандитизма и обществено опасното заговорничество при бивши и настоящи от службите (Тук попадат медиите, банките, приватизацията, дипломатическите среди, браншовите организации, ползването на ресурса на силовите служби за собствени или партийни цели, и какво ли не, и какво ли не);

4. Да реши проблема с първоначалното финансиране от партийните каси като злоупотреба с народни пари;

5. Да реши въпроса с нарушаване правата върху природните ресурси на Родината ни за чужди интереси;

6. Да реши въпроса с безпричастността на държавните органи с доходите, със свободата в икономиката, със собствеността в полза на чужди интереси;

7. Да реши въпроса с дружествата от значение за Националната ни сигурност;

8. Да реши въпроса с за смъртното наказание за особено тежки престъпления по този закон;

9. Да въведе 30 годишна давност за отнемане на заграбеното от Народа и Държавата и за всички престъпления по този закон.

За съжаление, това е цялостно преразглеждане на област от законодателството. Не е от компетентността на Референдум. Може да стане на Велико народно събрание. Или от свястно обикновено народно събрание. За каквото  става дума в тази петиция. Според мен.