За намаляване броя на депутатите

Quoted post


Гост

#215

2013-02-21 01:49

Iskam da kaja,4e triabva da se promeni podhoda kam zialata darjavna i obstinska administrazia.Da se glasuva zakon,4e pri kandidatstvane sa administrativna dlajnost,predimstvo imat horata sas visshe obrazovanie.Dostata4no bezrabotni visshisti imame i mogat da zaemat administrativnite dlajnosti.Sled tosi zakon,na srednistite vraskite niama da pomagat-vse oste ima takiva po kanzelariite.SORY,no da sa u4ili pove4e!

Отговори

Гошо

#220 Re:

2013-02-21 08:55:53

#215: -

Ами аз съм със средно образование. Три висши учих, 89-та ме изключиха за уронване престижа на преподавател по полит икономия. След това сменихме системата. В началото на 90-те се наложи да работя - нямаше какво да се яде. Винаги аз съм си бил работодател, един ден нямам като наемен работник. Оправял съм се, и каквото съм си изкарал, със собствен труд и умения е било. Падал съм, ставал съм, ей така. Но, от милата Родина нищо не съм взел, нито съм и продавал. Хората ме търсят, за да работят с мен, защото съм от най-най добрите в това, което правя.

Пиша на кирилица, владея два чужди езика и се оправям на още седем, включително китайски. И такива , от моето поколение, са много, в такива времена попаднахме.

Тази кауза ме вълнува и съм изцяло за нея, защото ме е срам да гледам хората - съседите, по улицата, клиентите им. Срам ме е да им взема пари, защото те нямат. Срам ме е, че извън България ме гледат като маймуна от бананова република, и като стаме дума да правим нещо в България, ме питат "на кой колко ще се дава и не може ли да е извън България, че ние нямаме такава практика", защото като такава държава ни познават всички.

Та, Господине, не мислите ли, че малко преувеличавате.

А иначе, не е нормално. Не е нормално да си топли бабата една стаичка по два часа на ден. Не е нормално да не може да си плати сметката за това. Не е нормално да плащаме месечно за държавно и регулаторно управление повече, отколкото са сметките за ток на всички. Не, не е нормално.