Да опазим Брезник от добива на злато

Quoted post


Гост

#47

2013-02-20 19:21

На 26.02.2013г.- вторник в 10ч.пред сградата на РИОСВ - Перник, която се намира в квартал Изток (срещу езиковата гимназия) РИОСВ ще обяви решението за златодобив в Брезник. Най-вероятно становище ще е положително и ще позволи на "Асарел-Медет" АД да започнат дейност, макар че те и в момента работят (наели са частна фирма и правят сондажи).

Националните медии отказват да изпратят екипи, за да отразят решението и да се даде гласност.
През последните 20 години всички печеливши заводи, предприятия, електроразпределителни дружества, всичко печелившо в страната е разпродадено и унищожено,за да може малка група от хора да забогатяват и да паразитират на гърба на народа. В момента се разпродава това, което е под земята, унищожава се природата, въздуха и малкото, което е останало в тази държава.
Ако допуснем да ни отнемат и това, нека да сложим черен кръст на БЪЛГАРИЯ!

Всеки, който е против поредния обир, може да дойде във вторник 10ч. пред сградата на РИОСВ - Перник

Отговори

Blueboy

#49 Re:

2013-02-20 23:34:26

#47: -

Благодаря за информацията. Може би трябва да бъдат поканени отново СКАТ. Те се постараха да отразят всичко, което бе свързано с общественото обсъждане. А защо не и КАНАЛ 3. Сашо Диков обича неудобните теми. Пък и скоро ще започва ново предаване по Нова Тв с него - ДикОФФ. Който знае английски може да си направи интересни асоциации. Видео от смартфон също е добра идея. В последствие може да бъде предоставено на медиите или още по-добре, да се качи в интернет и да стане общаствено достояние.

Щом всичко е толкова скоро, нека помолим авторката на петицията, ако е имала такива намерения, да я разпечата, за да бъде представена на съответните държавни органи.

Гражданското общество и неговото мнение трябва да бъде чуто, и ако е възможно, да бъде взето под внимание.

Както се видя, политиците се съобразиха с него. Нека ги последват и съответните чиновници.

Нещо подобно е нужно на Брезник (линка долу). Не златни мини и минни машини

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1728694

От мегалитният кладенец в Гърло може да стане чудесна туристическа атракция, а не да буренясва. Четох наскоро, че станал обект и на иманяри.

Има и други забележителности из Брезник и брезнишко, не е само едната желязна вода.