Да опазим Брезник от добива на злато

Quoted post


Гост

#34 Re:

2013-02-13 12:22

#33: -

Не са канадци, а българи. Фирмата "Асарел Медет"

Отговори

Бужи

#35 Re: Re:

2013-02-14 19:37:29

#34: - Re:  

 Доколкото разбирам основното благо от добива на злато в Брезник е създаването на нови работни места. Интересувам се, известно ли е какви специалисти ще бъдат заети в това производство-каква квалификация се изисква и има ли такива специалисти в Брезник и близките селища. Според мен това трябва да бъде пределно ясно на живущите в Брезник, за да не се окаже, че надеждите им ще са илюзорни. Вредните последици за околната среда са безспорни.Това, че прахът ще се утаява върху къщите в Брезник даже при душиране на струята взривни газове с вода, е очевидно, но серните и азотни газове ще се разпространяват на много по-голямо разстояние. /За справка повишеното съдържание на азотни окиси в Стара Загора от взривни работи в полигона Змеево или от ТЕЦ-овете в Гълабово./ Да не говорим за киселинните дъждове. Нека хората си помислят какво ще дишат децата им- нима искат болно поколение, защото някой на техен гръб иска да трупа богатство за 10 години, а после да става каквото ще. Не разбирам как доц. В.Ковачев с такава лекота агитира хората за безвредността на това производсво и за очакваното благоденствие на жителите на Брезник. Защо бяха протестите в Челопеч за пукнатините по къщите.А въпросът със съдържанието на арсен няма да коментирам, тъй като замърсяването на р.Искър в района на Елисейна и вредата за селскостопанските животни в недалечното минало е известно. Същото се отнася и за р.Тополница.Тъй като лятото живея в с.Горно Романци за мен е съществен въпросът със запазването на чистота на въздуха и на природата в този регион. На всички е известно, че районът не е богат на водни ресурси. Почти всички реки в района са пресъхнали или са с минимален дебит. Аз апелирам - хора информирайте се преди да вземете решение. Посетете Челопеч и  района на Асарел самостоятелно, а не със заинтерасувани хора и разпитайте живущите. Нека да остане природа в България - поне това още имаме!

ДА на ПРИРОДНИТЕ НИ ПОГАТСТВА. НИКАКВО КОПАНЕ НА НАШЕТО ЗЛАТО!

#135 Re: Re: ДА на ПРИРОДНИТЕ НИ ПОГАТСТВА. НИКАКВО КОПАНЕ НА НАШЕТО ЗЛАТО!

2014-05-08 09:46:43

#34: - Re:

#26: - Re: Re: Re: Re: гост

ХОРА,

ЗАПОЧНЕ ЛИ ДОБИВ< ЗАБРАВЕТЕ И ИЗВОРИТЕ< ЗАБРАВЕТЕ ГОРА, забравете и майка природа в целия регион. КОйто не ми вярва да се разходи до златоград и там да поговори с хората какво БЕДСТВИЕ Е предизвикал Дънди Прешъс в РЕГИОНА!!!!

Цитирам от статията в Капитал:

"Иначе "Асарел-Медет" не е точно местен инвеститор. Най-голям дял в дружеството има австрийската Voest-Alpine Intertrading, която към края на 2012 г. е държала 67.6%, а работници и служители държат 31%. Сред тях голям дял има и изпълнителният директор на дружеството Лъчезар Цоцорков."

Имейл Адресите на австрийските господа, които искат да отровят природата ни с техните "инвестиции" се отварят като им кликнете на имената под снимките>

http://www.vait.com/startseite/struktur/

НЕ позволявайте да УНИЩОЖАТ РОДНИТЕ НИ МЕСТА !!!!

Напишете писмо на ВСЕКИ ЕДИН ПО ОТДЕЛНО (Измислете си Ваш текст на Български и НЕКА ВАШ ПРИЯТЕЛ ВИ го преведе на немски или английски) на следните мажоритарни собственици на Асарел-Медет в Австрия и ги заплашете с международен СЪД в Хага за престъпление срещу човечеството чрез:

1. разрушаване на жизнена среда,

2. унищожение на природата и

3. унищожение чрез изселване и болести от добива.

Моля също така и текста на Български да го пратите нав БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ от Асарел/Медет от същата страница. Ето им имейлите тук!

http://www.vait.com/aussenstellen/bulgaria/
_

ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ трябва да знае че ЗЛАТОТО и всички други ресурси в България са НЕПРИКОНСОВЕНА собственост на БЪЛГАРИТЕ и ТЯ е НАША СОБСТВЕНОСТ!

Второ, ако се добива нещо, то ще да бъде САМО и единствено за НАС Българите и ТО без да се УНИЩОЖАВАТ РЕЗЕРВАТИ, ЛЕЧЕБНИ ИЗВОРИ ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО ДРУГО ПРИРОДНО БОГАТСТВО.