В защита на академичната автономия на СУ и срещу използването...

Quoted post

Бойко Златев
Авторът на тази петиция

#26 Re: Оня

2013-01-26 15:35

#24: - Оня

Безсрамие е Вашето. Първо направете за средното образование поне една стотна от това, което направи Людмила Живкова, и после критикувайте.

Отговори


Гост

#34 Re: Re: Оня

2013-01-29 15:59:36

#26: Бойко Златев - Re: Оня

Точно влязохте, Златев, в стила на тези, които едно време ни наричаха всякакви, щом не сме на тяхното мнение. Трябваше само да громим империализма, иначе нямаше хляб за нас. А сега са първи капиталисти и ги хвана амнезия.

И какво е направила в средното образование? Кадрови училища за Партията си.Източни объркани символики, само дето Православието се губеше, А то е нашата вяра, опора и условие за развитие. Не партийната демагогия и абсурдносткта да се внедряват източни религии по перверзен начин. Нищо свястно не се случи в средното образование, включително. Тогава аз бях учител и зная това от собствен опит. А Вие от разкази на очевидци ли или от книгите с похвали? Учениците здраво се облъчваха с пропаганда, както и учителите с подбрани лекции, на които трябва само да поддадакваш. Имаше и специална формула, по която парт ръководство определяше заплатата. Там основен коефициент беше след професионалвия - политическата ти ориентираност. Дали нещо не си сбъркал от правилата, бил ли си на всички манифестации, как си се изказвал на партийната учебна година и как си провеждал часовете на класния-с каква политинформация. Всички ученици и учители имахме досиета, подписвани от парт и профсекретари. Отмъкнах тефтера на партсекретара и ...много интересен, но нямам време за това. Така до и малко след 10 ноември 1989г. Вие бяхте ли учител до това време?

 

 

 

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-01-29 16:02:01