В защита на академичната автономия на СУ и срещу използването...

Quoted post


Гост

#25

2013-01-26 15:34

Златев, Вие хем не сте от организаторшти и не сте присъствал, хем сте адвокат на организаторите и присъстващите. И точно тази програма и доклади говорят, че е панихида, и учените и неучените (които са повече като бройка?!)говорят като на панихида-за мъртвият само добро!А това ие ритуал-помен, а не научна конференция.
Кои са били поканените и с каква покана, които биха имали друга гледна точка, защото не спадат към кръга на приближени и роднини.
Всъщност Вие кой сте? Какво точно защищавате? Нещо като тези от писателския съюз, които през оня режим заклеймиха "Гулаг", но не бяха го чели.

Отговори

Бойко Златев
Авторът на тази петиция

#29 Re:

2013-01-28 07:15:23

#25: - Златев, Вие хем не сте от организаторшти и не сте присъствал, хем сте адвокат на организаторите и присъстващите. И точно тази програма и доклади говорят, че е панихида, и учените и неучените (които са повече като бройка?!)говорят като на панихида-за мъртвият само добро!А това ие ритуал-помен, а не научна конференция.
Кои са били поканените и с каква покана, които биха имали друга гледна точка, защото не спадат към кръга на приближени и роднини.
Всъщност Вие кой сте? Какво точно защищавате? Нещо като тези от писателския съюз, които през оня режим заклеймиха "Гулаг", но не бяха го чели.

Думите Ви показват, че именно Вие заклеймявате, без да сте прочел докладите на конференцията. А голяма част от тях са публикувани в интернет, на сайта на Университета, и всеки може да види, че в тях са застъпени както положителните, така и негативните моменти. Разбира се, оценката конкретно за Людмила Живкова като историческа фигура е като цяло положителна, което съответства на оценките за нея и в международен план.

Опитайте се да преброите отново учените с научни степени и звания в програмата и съм почти сигурен, че този път ще успеете. И ще видите, че са повече от половината от участниците. Разбира се, в програмата има и млади изследователи, на които тепърва предстои да получат докторска степен. Това са хора от друго поколение, които няма как да спадат към "кръга от приближени и роднини".

Към спомените на приближените и роднините, разбира се, не следва да се отнасяме безкритично. Но, отново повтарям, тези спомени са ценен материал за историците и е хубаво, че са били представени на конференцията.

Кой и как е бил поканен, питайте организаторите - аз не съм в течение на тези неща. Пред медиите проф. Искра Баева сподели, че са били поканени видни наши историци, които да представят алтернативни гледни точки. Нямам основание да не вярвам, че това е истина.

Кой съм аз, можете да научите от интернет, има достатъчно материали от и за мен в мрежата. Подписалите петицията също участват с имената си. А Вие кой сте? Ще излезете ли от анонимност?