Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Quoted post

Роско

#139

2013-01-10 00:18

Нищем паметник на жертвите на комунизма, та те са плюнка в морето спрямо жертвите на демокрацията.Замислете се през 1989 г бяхме 9 млн почти сега сме под 6 !!!...от хубав демократичен живот сигурно

Отговори

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

#140 Re:

2013-01-14 20:02:02

#139: Роско -

По принцип на тъпотии не отговарям, но тази тъпотия е много нагла, затова ще и отговоря: в момента не живеем в демокрация, а в посткомунизъм; и второ: едните злини и другите злини не трябва да се разглеждат в пакет, а поотделно и всички злини следва да се признават от историята и да се знаят, независимо на кого му са удобни, и на кого не...

Георги Петров

#143 Re:

2013-04-12 11:56:25

#139: Роско -

Това НЕ Е демократичен живот. Така искат да си мислим определени другари от БКП и Държавна Сигурност. Те свалиха Тодор Живков, унищожиха неудобните им досиета, други скриха, за да държат агентите скрити, но зависими от тях. И сега на ключовите постове на държавата са техни хора. Последният пример е заместник министърът на ЕНЕРГЕТИКАТА и ИКОНОМИКАТА в служебният кабинет.

Новият зам.-министър на икономиката и енергетиката Божан Стоянов е сътрудничил на бившата Държавна сигурност като агент „МЛАДЕНОВ”. Това комисията по досиетата в доклад от проверката на състава на служебното правителство (решение №2-166 от 10 април 2013 г.)

Стоянов е разкрит като агент на Софийско градско управление на МВР, Пето районно управление, където е работил по линия на ДС.  Регистриран е като агент през юли 1988 г. под псевдонима „МЛАДЕНОВ”. По това време е 25-годишен. Според изнесените от комисията данни неговото лично агентурно дело е запазено, както и документи от ръководещия го оперативен работник.

Комисията разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Божан Стоянов към ДС и  след 10 ноември 1989 г.

За да заеме поста зам.-министър, отговарящ за енергетиката, Божан Стоянов се завърна от САЩ, където работи като финансист и консултант.
Facebook