За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

Горски

#497

2012-12-15 05:38

Какви права търсите бе смрадливи говеда? От кога тровенето на възрастни, малки деца и бебета ви стана право? На цигарите има надпис "Пушенето убива" значи вие сте убийци, но освен че убивате себе си искате да убиете и всички около вас. От кога желанието да убивате ви стана право и лична свобода? Кой и кога ви е дал това "право"??? В горещите месеци подпалихте хиляди декари гори с вонящите си фасовое, които хвърляте безразборно навсякъде. Нямате елементарна етика и култура по опазване на околната среда. Смърдящите ви фасове са разхвърляни навсякъде в паркове,градини,защитени местности,гори,планини,върхове,резервати,природни забележителности,реки,брегове,язовири,езера,плажове,почивни бази,къмпинзи,хижи и заслони,детски градини,училища,университети,болници,административни сгради,площади,булеварди,улици,подлези,мостове,покриви,тераси,входове,стълбища,асансьори,спирки,гари,автогари,тоалетни,кенефи. Превърнахте цялата държава в пушалня и кенеф.Затова през 2009 на изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел, България беше представена като тоалетна. Колко са загубите на държавата измерени в увредено здраве, инвалидност и смъртност от вашето изродско "право".Колко са средствата, лични и държавни, дадени за лечемие на болести причинени от тютюнопушене? Колко са загубите на работодателите затова че прекарвате 50% от работното си време в компанията на фаса или в сладки мисли по него? Колко са загубите на горските фондове и лесничействата имерени в изгорели вековни гори заедно с всичките птици и животински видове? Колко са загубите от пожари на сгради и постройки? Колко са нещастните деца лишени от внимание и помощ в семейството заради фаса, семейните скандали и разводи пак заради вашето "право" Това са само част от злините които причинявате на обществото. И имате наглоста да наричате вашия порок "право". вИЕ сте тумор за обществото, тумор който трябва да бъде изрязан и изгорен. Така както вие изгаряте невинни и нищо не подозиращи животни заедно с малките им, птици в гнездата опитващи се да защитят новоизлюпените. Туморите не се толерират и не им се дават измислени от тях права, защото се уголемяват,разрастват и убиват целия организъм. И все пак ако имате поне малко достойнство, замълчете и не връщайте България назад.Погледнете на къде върви Европа и останалия свят и ще се уверите че вашите искания са нереални.

Отговори

anjela

#499 Re:

2012-12-15 08:28:27

#497: Горски -

1. правата които си търсим са ни гарантирани от конституцията на България

2. като не си наясно със забраните в Европа не пиши глупости.в 16 европейски държави забраната вече падна.остана само в 3 и едната е България.пак станахме по големи католици от папата.

3. май забравяш че пушат и премиера и здравния министър и половината министри и техните замесници.пушат и повече от половината депутати в парламента.ако всички тези ги "изрежем" както предлагаш България ще остане без управление.

4.преди да пишеш глупостите си трябваше да прочетеш заглавието на форума и кои са неговите организатори.не се навирай със своя устав в чужд манастир! щом си решил да обиждаш тези които пушат местото ти не е в този форум.тук се обсъда закона а не това колко гадни били пушачите.за тази цел има друг форум "България без дим".отивай там и плюй пушачите колкото си искаш капиши?

димитър караджов

#501 Re:

2012-12-15 11:05:51

#497: Горски -

абе идиот ти ли ще определяш кой какви осигуровки да плаща.аз до сега съм ходил 5 пъти на лекар а пуша вече 32 години.нищо против нямам здравната каса да ми върне всичките вноски а аз ще се откажа от нейните услуги.има достатъчно частни клиники като се наложи плащам и получавам.да вземем поне и да ви осиновим да ви плащаме тока ,парното и другите консумативи, а вие да ходите в освободените от нас заведения удобно ще ти е нали.да вземеш и да се изметеш от този форум не ти е мястото тук.

ването

#502 Re:

2012-12-15 11:43:16

#497: Горски -

ти да четеш можеш ли изобщо?не си ти човека който да определя кой какви права има в тази държава.това определя единствено съдът включително и този по правата на човека в Страсбург.има и друга институция намираща се в Хага и тя се занимава с подобни проблеми .какви глупости си написал за държавите от Е.С.тук във форума поне на 10 места е обяснено как се прилага закона в Е.С. с линкове и връзки към оригиналните източници на информация.дори сме написали в коя държава по какъв начин закона е отменен в държави като :Германия,Франция,Австрия и още 13 други държави в Е.С.не сме длъжни да ти четем тъпите разсъждения изчезни по  бързо от този форум.отивай при бездимните те с удоволствие ще ти четат простотиите.

Пушач

#503 Re:

2012-12-15 12:23:28

#497: Горски -

Ей, горски тъпако, хвърлянето на фасове насам-натам е въпрос на възпитание, по същия начин стои въпроса с хвърляне на отпадъци, хартий, найлони и прочее....  В нормалните държави съществуват ГЛОБИ каквото и да хвърлиш. И определо ТУМОР си ти и такива като теб- чула жабата, че подковават коня- вдигнала и тя крак. Тумор си защото:

1. Не чете и не се всушва в аргументите на опониращия.- ние искаме отделни зали, в които никой не те бие да влизаш и ти.

2. Липса на всякаква толерантност към другите.- за сметка на цветистия ти речник!

3. Не го интересуват финанси, икономика и т.н., ама мрънка, че работи за 500 лв.- от къде да се вземат другите 1500, които искаш, бе галфон?

4. Дава за пример други държави, а е бил само евентуално в 2-3 от тях.

5. Коментира здравеопазване, без да има хал-хабер от него :)

Мога да продължа дългия списък, но с глупаци отдавна не споря. И една мисъл на един човек- оставям ти да прочетеш малко книжки и да се сетиш кой е:  "Свободата се полага само на този, който може да поеме отговорностите, които тя носи"

Смрадливо говедо

#598 Re:

2012-12-31 03:17:28

#497: Горски -

"смрадливи говеда"... Ти да видиш... От смрадливо говедо като го чуеш, ти става някак благо на душата :)

"тровенето на възрастни, малки деца и бебета"... Че какво правят малките деца и бебетата в заведенията?

"желанието да убивате"... Е, то, мястото на убийците е в затворите май - да вземат да ни вкарат на топло, пък непушачите да поемат издръжката ни, за да се чувстват комфортно. Е, ще им се наложи повечко да работят, но... те нали са обществено полезни, така че със сигурност много ще им хареса да се чувстват още по-обществено полезни.

"В горещите месеци подпалихте хиляди декари гори с вонящите си фасовое"... Е, чак сега стана ясно кой е виновен за екологичните проблеми. Тя и озоновата дупка е заради цигарения дим, но този факт още не го експлоатират публично - пазят си го за десерт или в момента творят "научни" доклади и изследвания по темата. Гешанова сигурно вече е спечелила някой тлъсто финансиран проект.

"Затова през 2009 на изложба в сградата на Съвета на Европейския съюз в Брюксел, България беше представена като тоалетна.".... Аааааа, каква била работата... България била "кенеф", заради пушачите. Абе, как не се сетихме по-рано. А си мислехме, че зле възпитаните селяндури (това не е географско понятие!) си хвърлят боклуците навсякъде, без непременно да е задължително боклуците да съдържат фасове.

"Колко са нещастните деца лишени от внимание и помощ в семейството заради фаса, семейните скандали и разводи"... Ооооо, ама, те и разводите заради нас били, бееее... Тюх, как не се бяхме сетили досега?

"ВИЕ сте тумор за обществото, тумор който трябва да бъде изрязан и изгорен. Така както вие изгаряте невинни и нищо не подозиращи животни заедно с малките им, птици в гнездата опитващи се да защитят новоизлюпените."
Е, дойдохме си най-сетне на думата! Правилно господин Горски, правилно - всички пушачи веднага да бъдат пратени на кладата - там им е мястото! Между другото, пропуснали сте освен птичките и техните новоизлюпени да споменете тюленчетата, мравчиците, пчеличките, мушичките, теленцата и други мили животинки, които ние гадните пушачи така безмилостно унищожаваме. Гадове мръсни сме ние! Говеда смрадливи сме! Това е самата истина. Така че, "пушачите на сапун" (или минимум на клада)! Това трябва да е новото национално мото!

"Погледнете на къде върви Европа и останалия свят и ще се уверите че вашите искания са нереални." Така де, това правим - гледаме накъде върви Европа и светът. А те вървят към ревизия на забраните и все повече държави ги отменят. Та, не е зле да помислите коя позиция всъщност е нереална - нашата или Вашата!

sunny

#601 Re: Горски, отиди на психиатър.Ама хич не си добре с главата. Май отдавна си хванал гората :-) :-)

2012-12-31 03:41:09

Константинов

#646 Re:

2012-12-31 17:13:27

#497: Горски -

Потърсете спешна помощ! Все още имаме работещи психиатри, които да ви консултират и помогнат навреме.

Х

#681 Re:

2013-01-04 22:45:37

#497: Горски -

Горски,ти ли ще говориш за морал и чист въздух, дето всички сме чували за дървената мафия,която пали горите, за да краде по - лесно...нали горите били дробовете на планетата.Хайде откажи се да сечеш,остани без работа и тогава ще те питам.Колкото до децата - ами не си ги гледай в заведенията,там ще видят и пияни,които също не са добър пример,нищо,че уж пречели само на себе си - да ама друг път.Заради пиян съм викала органите на реда ,а заради пушач не.А колкото до Европа, много стоиш в гората и си назад с информацията или позволяваш много лесно да те манипулират.Чувал си и ти за Европа,който е злобен и с просташки стил на говорене,все с Европа се оправдава.Най- добре си стои в гората.Като направиш заведение,като теглиш заеми,като те съсипват от изисквания и накрая останеш без работа тогава ще разбереш,ако изобщо разбереш,защото най- вероятно пак ще кажеш....така е в Европа!!!

Миглена

#709 Re:

2013-01-07 14:23:28

#497: Горски -

Преди аз да започна да се грижа за твоето здраве, започни да го правиш ти. Аз може и да нямам елементарна етика и култура, но имам достатъчно, че да не обиждам хората.И имам достатъчно култура, че да не си хвърлям фасовете под път и над път. Мизерника си е мизерник, било то защото ще си хвърли на улицата фаса или опаковката от вафла. Колко са средствата които аз съм дала на тази държава с всяка една кутия цигари? :)