За равни права на пушачи и непушачи!

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията За равни права на пушачи и непушачи!

тодор стоянов

#676 Re: Re: Re: Re:

2013-01-04 12:14

абе вие непушачите за най умни ли се мислите.къде сте тръгнали да се борите с големите ресторанти и вериги от заведения.техните собственици са достатъчно богати,че да си платят проекта и преработването на заведенията така че без да влизат в конфликт със закона да не изгубят пушачите като клиенти.срещу тези за които бизнеса е всичко ли сте тръгнали.я вижте това:
"катина димитрова:да ви кажа, от няколко дни определено дишам спокойно - установих, че повечето от хубавите заведения са решили проблема с т.нар. полузатворени зали, където освен че е топло се пуши на воля - непушачите ако не желаят изобщо да виждат цигарен дим нека се ориентират към кварталните кафенета хаххахаха"

яна

#677 Re: Re: Re: Re:

2013-01-04 13:42

Уви,прав се оказа Слави:
"Не ми говорете за закон и конституция.
В тая държава всичко е проституция."
Асоциация на пушачите в България

#678 Re

2013-01-04 16:03

"икономиката на България се основава на свободната стопанска инициатива".така е записано в конституцията на държавата ни.е къде тук виждате свободната инициатива на ресторантьорите и собственици на заведения.този закон силово им налага в заведенията им да не се пуши.защо не ги оставят сами да решават какъв тип заведения да имат за пушачи или за непушачи.правителството им налага да изпълняват един дискриминационен закон който е отречен в почти всички държави от Е.С.дори не се спира пред риска голяма част от заведенията да приключат дейноста си като най лекомислено им се заявава да си намерят друг вид дейност.ние с това правителство явно няма да можем да се разберем да се коригира закона с тях диалог не може да се води защото те винаги се налагат от позиция на силата.затова Асоциацията реши да даде упор на подготовката за изборите през юли тази година.наши представители ще се срещат с всички партии и техните лидери по време на предизборната им агитация.с изключение на ГЕРБ разбира се с тях е излищно да се разговаря.ще поставим две условия:отмяна на закона и драстично увеличение на пенсиите.вота ни ще получи тази партия която включи в програмата си нашите условия.останалото е въпрос на организация.
интернет,социалните мрежи,блоговете и личните сайтове ще бъдат организирани да работят за нас.ще водим агитация и в заведенията на открито ще разговаряме персонално с всеки пушач и ресторантьор.ще се срещаме и с пенсионерите нека бъдат на ясно с това кой може да им увеличи пенсиите.много сме и имаме достатъчно време и сили да се организираме и да гласуваме доверие на тази партия която ни зачита като хора и граждани на държавата.тези които не пушат ги изключваме от нашата схема по известни причини.това не означава че ще се откажем и ще спрем борбата за отмяна на този закон.атаката продължава.

ел команданте

#679 Re

2013-01-04 18:18

защитниците на правителството и ГЕРБ да прочетат и това:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=421749654559928&set=a.417446788323548.94547.417410814993812&type=1&theater

Гост

#680 Re: Re

2013-01-04 19:32

#678: Асоциация на пушачите в България - Re 

 ХА-ХА-ХААААА. Ама вие вервате ли си. Наистина ли все още вярвате на обещания? Да си зависим от никотина, нито е лесно, нито евтино, но чак да продължаваш да вярваш в политиците си е направо невежество. Такава политика каквато описвате предлагат БСП, само не забравяйте, кой прие тези промени в Закона за здравето? Спомнете си ги добре, след като се напушите с цигари едно хубаво, че да не сте гладни за никотин и да разсъждават трезво по въпроса. Някой по горе цитира абзац от песен на Слави. В тази връзка и аз ще цитирам "Не ви ли омръзна да ви лъжат на дребно"

Х

#681 Re:

2013-01-04 22:45

#497: Горски -

Горски,ти ли ще говориш за морал и чист въздух, дето всички сме чували за дървената мафия,която пали горите, за да краде по - лесно...нали горите били дробовете на планетата.Хайде откажи се да сечеш,остани без работа и тогава ще те питам.Колкото до децата - ами не си ги гледай в заведенията,там ще видят и пияни,които също не са добър пример,нищо,че уж пречели само на себе си - да ама друг път.Заради пиян съм викала органите на реда ,а заради пушач не.А колкото до Европа, много стоиш в гората и си назад с информацията или позволяваш много лесно да те манипулират.Чувал си и ти за Европа,който е злобен и с просташки стил на говорене,все с Европа се оправдава.Най- добре си стои в гората.Като направиш заведение,като теглиш заеми,като те съсипват от изисквания и накрая останеш без работа тогава ще разбереш,ако изобщо разбереш,защото най- вероятно пак ще кажеш....така е в Европа!!!

веселин василев

#682 Re

2013-01-05 08:48

ВИЖДАТЕ ЛИ НЕЩО РЕАЛНО В ЖИВОТА СИ ОТ ТОВА НАПИСАНО В ПРЕАМБЮЛА НА БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ: Преамбюлът на Конституцията на Република България гласи:
„Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази КОНСТИТУЦИЯ“


Гост

#684 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-01-05 10:27

#676: тодор стоянов - Re: Re: Re: Re:  

 

Да, някои заведения покриха с найлони външните градини и там може да се пуши. Точно в кварталните кафенета обаче няма такива и там не се пуши! Всъщност то навсякъде може да пушите , като си платите глобата.. Изборът е ваш!

ел команданте

#685 Re

2013-01-05 16:32

На евро парламента му трябваха само шест сезмици , за да промени правилата за НЕпушене в своите сгради , а тук Цачева ни обяснява , че не е добре за демокрацията един закон да се промени след 6 месеца...

усилено се търсят доносници които да докладват в кое заведение се пуши.

защо биха нашите бащи и майки пред хотел Кристал.защо те излязоха по улици и площади за да извоюват демокрацията да премахнат доброволните отряди и доброволните сътрудници на Д.С. защо?
за да се възродят новите доносници верни на една нова партия която протяга ръка и към нашите граждански свободи.сега те слухтят по заведенията а утре ще започнат да подслушват и по вратите и терасите ни ,на работните ни места,сред кръга от наши приятели и да донасят "там където трябва".стане ли и това с демокрацията в България е свършено.

ването

#686 Re

2013-01-05 17:00

Елементарно!Тегли заеми,направи си заведение,след като хората отказват да пушат по тротоарите остани си само с разходите,остани ти и твоето семейство без работа и тогава ще е елементарно!!!Ще се пуши, та дим ще се вдига. Управляващите трябва да разберат, че не може да променят навиците на няколко милиона души с магическата пръчка наречена закон!. Да бъдат разумни и да намерят златната среда.

станимир стойчев

#687 Re

2013-01-05 17:26

абе нали сте наясно, че кръчмите са частни помещения и бизнес като иска държавата да се прави на толкова социална да си отвори кръчми дето не се пуши!!! защо поддържа толкова държавни радиа и телевизии ето къде са парите / за регионалните става дума / ....а сега какво се получава "с чужда пита бащин помен"

венци

#688 Re

2013-01-05 19:06

Аз пуша и месечно внасям над 100 лева акциз в бюджета. От утре спирам (хипотетично), кой от тукашните непушачи ще поеме това плащане към бюджета. Само не ми говорете глупости че ще съм по-здрав, поне няма да ме лекувате от алцхаймер (защото няма нито един заболял от тази болест който да е пушач)
васил георгиев

#689 Re

2013-01-05 19:27

а знаете ли колко струва на целокупния български народ въвеждането на закона за тотална забрана на пушенето в затворени помещения?според финансовия отчет на министър Дянков само за 6 месеца в бюджета са постъпили 220 милиона по малко.сами изчислете какви огромни загуби ще се натрупат ако този дискриминационен закон продължи да съществува с години.и без това икономиката ни е в колапс та трябва сами да си създаваме допълнителни загуби заради лакомията за пари на една група мошеници които се представят като "антиникотинови месии"те си пълнят банковите сметки,а страда цял един народ.

хх

#690 Re

2013-01-06 08:48

това убива по ефикасно от цигарите и алкохола.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/282962_521484114551985_1706355892_n.jpg

Гост

#691

2013-01-06 09:52

Този закон е единственото разумно нещо, случило се в БГ от промяната насам!!!
васил георгиев

#692 ние

2013-01-06 13:05

#691: -

а кой ще плати загубите в бюджета на държавата които продължават да се трупат с всеки изминал ден?не искам заради капризите на непушачите да страда един цял народ.нека те да се заемат и да въстановят 220 милиона от собствения си джоб.ние не сме длъжни да страдаме заради нечии глупости ясно ли ти е?

anjela

#693 Re:

2013-01-06 13:20

#691: -

ти като пишеш тези глупости май и да мислиш не можеш.затова ли държавите от Е.С. този закон го изхвърлиа като ненужна вещ и върнаха старите правила.заради шепа мошеници решили да приберат парите от фонда на Майкъл Блумберг да си пати цялата нация.като си толкова голям защитник на закона инвестирай пари направи си заведение за непушачи та тогава да видиш какво значи фалит капиши?


Гост

#694 Re: Re:

2013-01-06 14:00

#693: anjela - Re:  

 

Като изляза от БГ въобще забравям що е то цигара - не само никъде не се пуши, но и по улици, паркове, плажове няма пушещи и фасове. Коментирам за Европа, защото излизам по няколко пъти в година, но същото е и в Турция. В Египет също никъде в хотела и прилежащите заведения не беше разрешено да се пуши.  Така, че не пиша "глупости" , а това което съм видял в действителност. В БГ естествено има много некултурни и невъзпитани хора, така че ще се продължи още с неприятната ситуация с глобите...


Гост

#695 Re: ние

2013-01-06 14:02

#692: васил георгиев - ние  

 Законът не е въведен от непушачите, междувпрочем народът изрази волята си - подписката в подкрепа НА ЗАБРАНАТА  е вече 22 000 души!!!

anjela

#696 Re: Re: ние

2013-01-06 14:57

#695: - Re: ние

вие толкова ли за невежи ни взимате.не зная в Египет как е но само през август миналата(2012г.) бях и във Виена и в Париж та там си има заведения за пушачи и такива за непушачи.забраната подкрепили 22000 души не ставайте смешни вие ли сте народът.това е нищо на фона на 3.000.000 пушачи само че нас никой не ни пита директно  ни се заявява "вие пушачите няма да ходите в заведения и точка".е и какво от това като не ходим ще си намерим по приятни занимания.само не забравяйте че закона има и обратна страна там където ни е разрешено да пушим вече няма да се съобразяваме с вас,а ще ползваме "привилегията"дадена ни от същия този закон.като пример в летните ресторанти даже на масата ми да има непушачи ще си пуша най спокойно законът ми разрешава.даже ще го разпечатам и само да си позволи някой да ми прави забележки веднага ще му го връча да го прочете.

ел команданте

#697 Re: Re: ние

2013-01-06 17:22


Гост

#698 Re: Re: Re: ние

2013-01-06 17:27

#696: anjela - Re: Re: ние  

 Човекът много ясно се изрози, че забравя за цигарите, когато излезе от Бг. Явно въпросът е уреден така, че да не пречи пушенето на нико, за разлика от тук. И със забраната навсякъде смърди на фасовете ви. И никой не ви е забранил да ходите в заведение-само ви забраняват да пушите в тях..... Сигурно и на работа ви забраняват да ходите, нали вече и на работното място не се пуши. Като сте заговорили как е по света, защо не казвате, че пушачите плащат по-високи данъци, както и заведенията в които има зали за пушене. Защо не кажете, че пушачите получават с до 30% по-ниска зап лата от непушачите. Лично на мен въпреки че съм непушач, това ми прилича много повече на дискриминация от това да има забрана за пушене.

anjela

#699 Re: Re: Re: Re: ние

2013-01-06 17:33

#698: - Re: Re: Re: ние

на моето работно място се пуши.фирмата си е моя офисът е мой частен имот така че правилата определям аз.сама си определям работното време и достатъчно висок данък плащам.


Гост

#700 Re: Re: Re: Re: Re: ние

2013-01-06 18:00

#699: anjela - Re: Re: Re: Re: ние  

 Да разбирам ли, че ако се наложи да работиш за някой, не би се съгласила ако забраната не се нарушава.