За правото на работа, на инженерите-геодезисти

Quoted post

Васил Петков

#163

2012-12-01 21:18

Добри предложения се оформят вьв форума. Поздравявам и колегите от Добрич за позицията им! Очакваме новини и от другите колегии. Предлагам тези които имат позиция, но са от райони кьдето не се свикват сьбрания, да се свьржат с нас в Пловдив или Добрич и да подкрепят декларациите ни.
Пишете ми и на e-mail: skandal_zkir@abv.bg






ю

Отговори

Георги Гочев
Авторът на тази петиция

#164 Re:

2012-12-02 22:18:29

#163: Васил Петков -

При тази активност, която имате инж.Васил Петков, след като посетихте срещата на АГФ в АГКК, надявам се, че ще присъствате на обсъждането в комисията в парламента. Приканвам всички колеги, които имат желание да се присъединят на обсъждането в парламента, да го направят. Прави се записване на телефон 02 980 52 58 на Комисия по регионална политика и местно самоуправление, искат се лични данни и се дава обяснение защо искате да присъствате на това обсъждане (несъгласие с текста на чл.17 от ЗИД на ЗКИР, отнемането на лиценза на инженерите-геодезисти). Ако ви откажат да ви допуснат с аргумент, че са заети всички места, заявете че сте от организаторите на подписката-петиция и председателя на комисията г-н Любен Татарски в интервю за 24 часа от 20.11.2012 г., ви е поканил да присъствате на обсъждането. “Според шефа на регионалната комисия Любен Татарски промените в Закона за кадастъра ще се гледат следващата седмица. Той препоръча на заинтересованите да се явят на заседанието и да защитят позицията си.” Трябва да сме повече в комисията, освен да изкажем аргументи, трябва да покажем и ангажираност.

На обсъждането в комисията съвсем нормално и аргументирано ще убедим депутатите, не представителите на съсловните организации, а депутатите, че чл.17 е дискриминация и ние инженерите-геодезисти имаме правото да имаме лиценз, дори и да нямаме фирми. Повечето от депутатите, въпреки общоприетото мнение за тях, са нормални хора с професии като нас, ако сме добре аргументирани и конкретни, без нападки, те ще се вслушат в нашия глас.

Подкрепяме предложенията направени от н.пр.Зоя Георгиева, която предлага “Член 17 се отменя.” и “Параграфи 58, 59, 60 и 62 да отпаднат”, тези параграфи касаят промени в Закона за геодезията и картографията, обвързани с промяната на чл.17. Предложените промени от н.пр.Зоя Георгиева не променят целостта на законна и той може да се приеме с тях, тоест ние не саботираме цялостната работа на изготвилите закона, а оспорваме конкретен дискриминационен текст.

А по аргументите на подалите предложението, ние може да предложим да ни отнемат личните карти и да се легитимираме с картата на фирмата, не с ЕГН, а с БУЛСТАТ – в крайна сметка с оглед осигуряване на по-голяма сигурност, всичко се прави за наше добро!