Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Quoted post


Гост

#109 Re:

2012-11-06 05:57

#108: Василев -

Ами какво да ви кажа Василев... Моят дядо пък е бил от другите. Бил е в Белене, защото баща му е бил търговец на мебели. За комунистите като дядо ви, най-голяма заплаха са били СПОСОБНИТЕ хора, защото именно те се издигат над другите в реалния живот, който такива като дядо ви мрази. Прочее, за такива като дядо ви има една сурия паметници, построени през комунизма, а за такива като моя дядо, почти няма.

Отговори

Василев

#110 Re: Re:

2012-11-06 22:44:35

#109: - Re:

Сега какъв е бил моят или вашият дядо...всеки и вашият и моят си е имал своите кривички и добродетели.М/у другото родителите на дядо ми са имали шивашка работилница и мелница в Сливен и не са били бедни за ония години в никакъв случай.Така че не правете прибързани заключения кои са неспособни и кои не!Но просто той дядо ми Васил е бил с такива убеждения, през 1942 г. излиза в балкана ,където е и убит от жандармерията в началото на 1944 г.А м/у другото след 9-ти бизнеса им е отнет в полза на държавата,но това е др.тема.

Така че защо не вземем да направим един паметник на помирението и да престанем да се делим на фашисти и комунисти.какво мислите по въпроса?