За равни права на пушачи и непушачи!

Quoted post

Смърф

#75 НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-19 17:43

О, равноправие? Какво равноправие може да има между тровещия и нетровещия?

Абсолютна смехория е тезата, че вредата от пушенето не била доказана. Ако не беше КАТЕГОРИЧНО доказана, нямаше да може да се прокара нито една забрана за пушене. На някой дядо му преживял с цигара в устата, има такива изключения, но хиляди повече са кашлящите и плюещите собствените си катранизирани дробове навсякъде около нас, умиращите от множество други заболявания, които пушенето утежнява. Някой не бил познавал пушачи с от рак на белите дробове - ами иди в онкологията, там са хиляди. Да, светът е изпълнен с гадости и отрови, но да се твърди, че една повече (и то абсолютно неужна и безполезна) е без значение, е направо вулгарно! Има всякакви вредни неща и в храните, и във въздуха, но без храна, без вода и въздух се умира, а без цигари - не! И не може да се обяснява, че заради нечие свободно право, околните ще трябва да поемат задължението за една отрова вповече.

Икономиката щяла да пострада, ехей, и защо да пострада, нима парите, които се дават за цигари не са спестените пари за други стоки и услуги? Да, в момента множество хора прекарват огромно време в заведенията смучейки замаяно горящи свитъци от хартия и ароматна трева и съответно харчат значителна част от парите си за това. Но нима за същите хора ще бъде голям проблем ако в един миг видят спестени тези пари и това време? Нима е красиво масовото явление на тровещият сопбствените си деца си родител, който няма пари да им купи играчки, да ги заведе на кино или екскурзия, защото има нуждата да пуши, да пуши, да пуши до несвяст, и трябва да пести от всичко друго? Колко много са неплащащите своите комунални сметки, данъци, пестящите от култура, забавления, от храна дори, за да могат да се тровят. Това ли е икономиката, за която милеете? Икономиката на наркоманите...

Боже колко масова е тази отвратителна гледка, колко продадени души има наоколо ни, заробени от някакви  гнусни тлеещи пръчици! Свободният избор - да си душевен мизерник и да предпочиташ отровата пред радостта на децата и близките си?

Не може да се дава избор на вредителя да вреди, това не е и не може да бъде човешко право. Няма такава логика. Говори се за личен избор. Личен избор има и изнасилвача, който действа с правото си дали и с кого да прави секс, но проблема е за правата на жертвата му, която бива лишена от правото си ДА НЕ ПРАВИ СЕКС! Същата е и вашата логика, драги пушачи.

Дали трябва да има заведения за пушачите? Вече отлично се доказа, че не трябва, защото това поставя заведенията без тютюнопушене в неизгодна позиция. И защото при това условие нито едно заведение не избира да забрани тютюнопушенето, и така в края на краищата всички непушачи биват принудени да се превърнат в пасивни такива. Или всички, или никой, това е единствената дилема и няма никаква логика, нито човещина тя да бъде решена във вреда на човешкото здраве.

Не, драги пушачи, ще трябва да приемете факта, че вие сте наркомани, жертви на една минала ваша глупост и продължаваща в момента човешка слабост, следователно нямате равноправно положение, вие сте се отказали от него. И трябва да приемете обидния статус на жертви, в който сами сте се поставили. Факта е, че сте психически обсебени от една отрова, на която сте отдали огромна част от парите и времето си. И душите си. Да, имате правото да не желаете да се излекувате, но не може и нямате правото да изисквате околния свят да се съобразява и подчинява на вашата болест.

Петиция сте написали, до кого? До управляващите, които трябва да принудат нас отново да потънем в отровните облаци, които ни гнусят, вредят, разболяват? Сещате ли се каква петиция ще напишем тогава ние, насреща ви? Няма да стане!

П. П. Всеки има правото да решава какво прави с живота си. Но и всеки носи ОТГОВОРНОСТТА за ефектите от своите действия. Вие пушачи, не принуждавате никого да пуши, вярно е. Но с практикуването и с изискването си за обществена толерантност към този порок точно ВИЕ сте причината всекидневно нови и нови хора, да стават доживотни роби. ВИЕ сте заразата, точно ВИЕ. Заради ВАС се произвеждат и продават цигари, заради ВАС пушенето е обществено прието и заради ВАС (особено ако сте свестни хора) децата - неориентираните, търсещите и неизградили своите собствени критерии за добро и лошо, приемат че в пушенето няма нищо лошо, допустимо е и даже е достойно! Така че именно това, че ВИЕ пушите, е причината милиони други хора, особено деца, да посягат към отровата и да страдат цял живот от това. Ето защо трябва да се направи всичко тази гадост да се прекрати. И оспорваният закон е една добра стъпка в тази посока.

Отговори

Надя

#77 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 14:19:43

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Не ни вменявайте отговорност до възпитаваме децата Ви,това възпитание идва от родителите,не от нас или учителите.Престанете да обвинявате другите във грешките при възпитанието на децата Ви,някой да е чул за първите седем години??? Ние не се жалваме,а искаме да имаме право да работим ,да откриваме нови работни места,а не да съкращаваме персонал заради вашите болни амбиции.Имахте възможност да покажете ,че сте мнозинство НЕпушачите -от  01,06 заведенията работеха само за Вас....и какво се получи-масови фалити и безработни от бранша,извода е че Вие не сте клиенти,липсва Ви хубавата компания на пушачите и не ходите по заведения. Нямате право да раздавате правосъдие.

боб

#78 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 14:36:10

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Да, имате правото да не желаете да се излекувате, но не може и нямате правото да изисквате околния свят да се съобразява и подчинява на вашата болест.

А защо не вземете да ни помогнете да се излекуваме без просташки нападки и обиди.След като сме болни значи имаме правото на лечение, а това не става със забрани , що аджеба не забраните инсулина на диабетиците , защо не забраните метадона на наркозависимите , забележи как го казвам а не наркомани , както ти смърф ни определяш нас пушачите. Тук говорим за продукт защитаван от ДЪРЖАВАТА със субсидиите отпускани за тютюнопроизводителите и милиарди левове прибирани пак от тази държава като акциз.

 

Смърф , стига вече с тези деца , децата нямат работа в кръчмите , ако искахте да си водите децата по заведения преди тази забрана можехте да го правите в салоните за непушачи.

Ние не казваме , че цигарите не вредят , но защо примерно не се борите с това настървение и фанатизъм за забраната на дизела? СЗО  доказа , че отработените газове от този вид гориво причиняват рак а за пушенето са предположения все още...Остани си със здраве смърф , желая ти един дълъг ама много дълъг живот без никакви болести !!!

 

Поздрави от един пушач неболедувал от нищо за тези 30 години пушене !!!


Гост

#79 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 17:17:57

Същото като между фанатизиран, агресивен, нетолерантен, ограничен дебил и нормален, толерантен, човек, който пуши. Да вредата от пасивното тютюнопушене НЕ Е ДОКАЗАНА!!!!!Вероятността да умрете Вие от рак на белия дроб е голяма, и е точно толкова вероятно, колкото и аз да умра от същото. Не искам да поемате каквото и да било мое. Не искам да плюскате парите, които държава взима от мен като акциз и ДДС на цигарите, които купувам със собствените си пари. Няма как да ми дава ъкъл човек, който пише соПбствени. Да доста деца ще заспиват гладни, защото заведенията в които работят техните родители ще фалират заради малоумните претенции на самозабравили се последователи на Хитлер и Сталин едновременно. Човечеството, за съжаление е видяло много фанатици - това са хора комплексирани, толкова не харесващи собствената си личност, че са готови на всякакви мерзости и извращения за да си самодокажат колко са праведни, колко са по-добри от останалите нормални хора. Душевната мерзост, която нелепо свързвате с един малък порок на почти половината от пълнолетните хората в България е изцяло ваша характеристика. Кой Ви дава право да се бъркате в моя живот? В качество на ментор, гуро, настойник, родител, Големият Брат. Кой сте Вие, жалко човешко създание, че си позволявате да се поставяте над моя интелект, разум, желания, преценки. Как си позволявате дори да си помислите, че може да определяте начина ми на живот. Вие сте опасен, манията която е обсебила вероятно увредения Ви мозък(щом не пушите) вероятно по рождение. Та сега да ви кажа: Цялата ми същност е погнусена от Вашия уродлив цинизъм. Ще направя всичко което е по силите ми, нормалните хора на този свят да разберат що за извратени талибани сте вие - заклетите противници на тютюнопушенето. Човешко е да се греши. Най-страшните войни, зверства убийства и геноцид са предизвикани от изроди, които са били абсолютно, единственно и непогрешимо прави. Защото въобще не иде реч за пушене.

Виж какво показват картите.

#80 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 19:28:58

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

ЗаврИ си НЕподкрепата отзад!!! Ние ще свалим олигофренския закон със или без твоята НЕподкрепа.! Ей, писнало ми е от фашисти ........

ПУШАЧКАТА

#81 Re: НЕ ПОДКРЕПЯМ!

2012-09-21 22:44:42

#75: Смърф - НЕ ПОДКРЕПЯМ!

Госпожа или господин Смърф кой Ви даде шибаното право да ми казвате какво да правя със собствените си пари??? НА МЕН МИ ХАРЕСВА ДА ГИ ХАРЧА ТОЧНО ЗА ЦИГАРИ! Ние не желаем да ви вредим! Искаме да вредим на нас си! На отделно място направено сама за нас "душевните мизерници". Не мислите ли,че както сега всички заведения са за непушачи,всички те са в неизгодно положение? И не виждам кой ви даде правото да кавате,че ние сме по нисши от вас? Напоследък аз по заведения не ходя,но когато мина покрай някое, къде са всички тези непушачи дето щяха да ги запълнят? ГЛУПОСТИ! Светят си празни! Още нещо,от няколко години в повечето заведения за хранене и сладкарници не се пуши! Но да ми кажете Вие,че баровете и дискотеките не може да се пуши...чак ми е смешно при 3 000 000 пушачи в България не виждам как ще стане :)