На децата ни не им трябват областни центрове и директори!

Quoted post

Мафия

#36

2012-06-25 18:14

Много внимателно следим какво прави НАРУ от миналата година. Защо МОМН отказва да се извърши проверка на дейността на Ресурсните центрове от 2006 година до сега, отказва да се направи проверка на конкурсите за директори на тези институции и политическия лобизъм там, отказва да се разследва има ли отклоняване на средства за децата с увреждани и СОП от МОМН и МФ. Вързани са всички като свински черва. Далаверите с Даниел Вълчев като министър и с Христина Христова в МТСП. А кой е г-н Дамянов - председателя на НАРУ . След като г-н Дамянов не е бил доволен от НДСВ, я влезте в сайта на НДСВ - конгреса през 2008 и 2009 година, сега е при г-жа Кунева. Господинът е член член на Националния съвет на НДСВ с председател Христина Христова.НАРУ се създаде по поръчение на мошениците в министерството и на депутати, за да се пречи по всякакъв начин на промените и реформите в образованието. Обещано е явно кариера . А може ли някой да ни обясни как този експерт, без да е завършил висше образование - степен бакалавър е станал асистент в Тракийския университет? Как в същото време е работил и като социален работник без завършено образование "Социални дейности"?Може ли някой да ни обясни как е станал Директор на Отдел Закрила на детето в Стара Загора на 23 години без един ден стаж в системата на закрилата направо от студентската скамейка. Как е станал директор на Ресурсен център Стара Загора на 25 години без да е работил с деца със СОП? Вундеркинд и политически лобизъм. При толкова специалисти с опит в работата с деца с увреждания, системата си избира и удобни калинки.Имаме си"образователна мафия" срещу нас.

Отговори


Гост

#57 Re:

2014-10-19 19:46:19

#36: Мафия -  

 сега е директор на РЦ гр.София

БЕЗОЧЛИВА мафия

#62 Re:

2015-01-15 10:39:07

#36: Мафия - 

Адмирации!!! Много точни и обективни изводи!!! В същност, някакви проверки "про форма"уж се правят, но изумително е кой и как ги прави- така, че никога не се "установяват" нарушения!!! "Свинските черва"- началник (или експерт- без значение титлата)"Интегрирано обучение"- МОМН- съответният експерт от РИО- Директорът  на РЦ. Т.е., все хора с общи интереси и цели, по- скоро лични, отколкото обществени и хуманни! Това- за т.н. "проверки",които се извършват от хората, управляващи дейността на Рес. центрове- разбирай "проверка" на собствените действия- е, как ще се установят нарушения, питам?! Относно образованието- за съжаление не само въпросният г-н Дамянов е субектът с ниска образователна степен, достигнал (ясно как) до такива позиции. Съществува негласна порочна практика в тези центрове да се назначават трайно безработни полувисшисти, набързо преквалифицирани историци, биолози, методисти, инженери, неуспели в областта си, но с някакво политическо лоби, за сметка на всичко друго.....И- да, истинските специалисти са извън системата, все пак за предпочитане са "удобните калинки"! Директорските конкурси са едно голямо недоразумение по принцип, не само за директорите на РЦ- докога ще се приема тази длъжност като професия?! Къде се загуби предложението за мандат и на директорите на уч-ща?! И кому са полезни тези платени конкурси на принципа"който плати повече"?! А пари се отклоняват- и то МНОГО пари!!! Как иначе могат да се обяснят организираните воаяжи зад граница уж по проект на "специалист" в пенсия, шофьор и счетоводител в Рес. център?! И как тези екскурзианти приложиха задграничните си "наблюдения" в процеса на своята работа при условията, в които работят?! Въпроси, въпроси, въпроси.....има ли кой да отговори?!!!!!!!

гост

#78 Re:

2015-02-10 14:24:34

#36: Мафия -  

 Питам се , защо това НПО, наречено НАРУ, носи това име??? Та неговото ръководство не са учители, а директори! Членовете на  контролно-ревизионната му комисия също са директори! Та кого обслужва то? Директори или учители? А ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ УЧРЕДИ ТО! Директорите на Ресурсните центрове си избраха по няколко послушни и безгръбначни специалисти, натовариха ги на служебните микробуси, платиха им командировъчни и под строй ги заведоха на учредителното събрание.