На децата ни не им трябват областни центрове и директори!

Quoted post

гост

#78 Re:

2015-02-10 14:24

#36: Мафия -  

 Питам се , защо това НПО, наречено НАРУ, носи това име??? Та неговото ръководство не са учители, а директори! Членовете на  контролно-ревизионната му комисия също са директори! Та кого обслужва то? Директори или учители? А ЗНАЕТЕ ЛИ КАК СЕ УЧРЕДИ ТО! Директорите на Ресурсните центрове си избраха по няколко послушни и безгръбначни специалисти, натовариха ги на служебните микробуси, платиха им командировъчни и под строй ги заведоха на учредителното събрание.

 

Отговори


Гост

#82 Re: Re:

2015-02-11 11:59:36

#78: гост - Re:  

 Абсолютно  вярно! Всички членове на тази асоциация и на ревизионната комисия са директори!! Апропо, наистина гръмката абревиатура  НАРУ, в същността си трябва да е НАДРЦ- национална асоция на директ. на РЦ! И проследявайки докрай пост №78, да попитам: За какви други цели, освен за нуждите на директорите и персионала, се ползват служебните микробуси? Не бяха ли закупени за нуждите на децата със СОП, за превозването им до уч.заведения, или пък за комичните и провеждани "про форма" екипни комисии в областния град?!


Гост

#83 Re: Re:

2015-02-11 12:25:18

#78: гост - Re:  

 Ами то в тези РЦ , освен "послушни и безгръбначни специалисти", други НЯМА!!! Грешка-има, но по- добре да ги няма- това са клюкарите, доносниците, подмазвачите...все хора, които не могат да се докажат с професионални качества и по тази причина са мн.удобни за директорите, които им се "отблагодаряват" подобаващо....И на работа да не ходят им е позволено, и по- високо заплащане им се "полага"....все пак и директорът разчита именно на тези хора, различно мислещите и можещите се наричат с други определения- конфликтни! Което, впрочем, в по- малка или в по- голяма степен, се отнася и за другите уч. заведения. Така че с приемането на промените в Закона, не трябва да се подминават и тези много важни за добрата работа вътреучилищни отношения, касаещи както колегиалните, така и отношенията директор- учители.... Все пак директорите да не забравят, че постът, кийто заемат, не е професия- те също са учители!!!