20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!

Quoted post


Гост

#64

2012-04-11 01:41

Мен пък ме дразни факта, че в програмата са допуснати да се запишат не само реално безработни хора, а и такива, които умишлено са освободени от собствените им бизнеси и са се записали на борсата дни след обяввването на програмата. Половината включени в Компонент1 са фалшиво безработни, записани в бюрото с единствената цел да гушнат 20,000лв. Тези хора са напуснали семейните си бизнеси, много от тях успешно работещи (да не ви споменавам, че в другата група има една, която сигурно на ден прави по 20,000лв. от семейната им фабрика за шоколади и всякакви сладки изделия, и същата тази без никакъв срам се е наредила и тя на опашката на безработните,за да гушне паричките), само и само да облажат и те от помощите за безработни, които от месеци или години са на борсата...Тези тъпагйозни богаташи без никакъв свян могат да вземат залъка от устата на бедния безработен човек, който евентуално може да стартира свой бизнес с тези пари (ако бъдат отпуснати). Нямам нищо против богаташите-тарикати, ама тия същите в момента ми се явяват конкуренция и особено ме дразнят - ако заради някаква тапанарка, която се е записала за безработна, а фирмата на мъжа й работи в пълна пара, вземе тя пари, за да ги даде във фирмата на мъжа й, т.е. в семейната им фирма, а аз отпадна с моя проект, еееее......ще побеснея наистина.
Няма ли да има контрол в тези неща? Що всеки си трае за такива? Няма ли да се гледа кой реално е безработен и кой е там, но с успешен семеен бизнес?
Тия последните с нищо не помагат на безработицата в България да се облекчи, каквато всъщност е целта на програмата....ако и тя е реална.

Отговори


Гост

#66 Re: Даниела

2012-04-11 16:58:00

#64: -(да не ви споменавам, че в другата група има една, която сигурно на ден прави по 20,000лв. от семейната им фабрика за шоколади и всякакви сладки изделия, и същата тази без никакъв срам се е наредила и тя на опашката на безработните,за да гушне паричките)

 

"Който мълчи значи е съгласен, защото МОЖЕ и трябва да говори"-максима от римското право.

Бих добавила, говорете където трябва и сигнализирайте за нередности.