В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.

Quoted post

Anonymous

2025-04-08 12:10

Уважаеми г-н Лагадов,
аз вече подписах петицията, инициирана от Вас!
По детайлите на свързаното с нея предложение обаче имам своите бележки, а именно - във вид на значими въпроси, на които желая да ми бъде отговорено компетентно :
1. Защо само в първи клас се въвежда? А останалите, и най-вече в гимназиален етап, където поражението от липсата в годините назад на подобен предмет е ....плашещо е меко казано - зловещо е !!!!????
2. Защо без оценка в първи клас? Оценката повсеместно е върховен стимул да бъде усвоен на 100 % материалът?!?! Иначе смисълът се равнява на 0 резулаттивност!
3. Относно кадрите - изразявам категоричното си желание в качеството ми на филолог-културолог, педагог, ОКС "Магистър", специалност "Семиотика на културата" да се включа активно като преподавател в дисциплината "Добродетели и религия" в гимназиален етап! Може би като мен са хиляди Български учители, в частност учители по Български език и литература, които също обмислят своята готовност като мен да помогнат за Възраждане и съхраняване на Българския род! Защото ние в най-висша форма и степен чувстваме погубното обезродяване, граничещо с пълна апатия и интерес в часовете по БЕЛ!!!

Дерзайте! Вашето дело е будителство днес от висш порядък!

Отговори

Авторът на тази петиция

#15 Re: Уважаеми г-н/г-жа,

2025-04-08 23:32:13

#12: -  

Благодаря за подписа под петицията и за задълбочените въпроси, които повдигате. Вашата страст като филолог-културолог и педагог е забележителна.

По отношение на въпросите Ви:

1. Разбирам загрижеността относно въвеждането на предмета само в първи клас. Действително, има логика в позицията, че образованието по добродетели и религия би било особено ценно и в гимназиален етап, където младежите формират своите ценности и светоглед.

2. Относно оценяването - това е важен въпрос за дискусия. Предметът цели по-скоро формиране на ценности и характер, отколкото механично запаметяване.

3. Вашето желание да се включите като преподавател е изключително ценно! Точно такива мотивирани педагози с подходящо образование и разбиране за културното и духовното наследство са необходими.

Благодаря за определянето на тази инициатива като съвременно будителство.

С дълбоко уважение.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 1000 човека.

Научете повече...