Отворено писмо на учители и родители във връзка със законността на предлаганите мерки от МЗ и МОН за учебната 2021/22 година

Quoted post


Гост

#18

2021-10-27 12:40

Здравейте, първо искам отново да благодаря на смелата Яна Шишкова за позицията от ,която не отстъпва като родител и преподавател. Аз нямам много вяра в постигането на обединяване. От разговори с родители ми стана ясно, че една част от тях мислят, че децата им са инкубатори на зараза (цитирам) и е по-добре да не ходят на училище защото умирали хора, другите са притиснати...не могат да останат у дома при децата си по простата причина, че трябва да ряботят и реакцията им е..."е какво толкова в Германия ги тестват от година и половина".....а другите неискат тестове обаче и незнаят какво да правят...страх ги, ама и нямат смелост да се изправят и заявят. Та останахме съвсем мъничко със здрав разум и ясна позиция. Това обаче незнам докъде ще доведе!?! Аз вече търся начални учители за домашно обучение на децата ми! Моля, ако четат учители, които се двоумят и мислят, че ще останат без хляб....Не се страхувайте такива като мен има досгатъчно, които са готови да наемат учители и да им осигурят ангажираност срещу заплащане. Мисля, че решението е да се изведат децата от училищата и да минат на домашен режим. Така ще облекчим държавата да не харчи пари за тестове....това разбира се е саркастично пояснение. Това не е дистанционно обучение, направете разлика. Бих подкрепила инициативи от този род! Учителите не бива да остават без родителската подкрепа! Връзка с мен beloslavabg@abv.bg.

Отговори


Гост

#41 Re:

2021-10-28 05:32:35

#18: -  

Това за домашното обучение е добра идея, но в тази ситуация не знам, колко хора биха могли да си позволят да плащат на учител 😔 Аз имам три деца, като най-голямото е в 11 дуална форма на обучение. Ходят на практика, която в момента също им прекратяват. Средното е 2-ри клас, а най-малкто е на 2 годинки и 4 месеца. Аз не работя имам някой месец обещетение за безработица, колкото да не е без хич, но няма да пусна децата си да бъдат тествани, като добитък! Няма начин да си позволя частен учител ще се мъчим онлайн и това е! Никога не губя вярата си, че доброто ще възтържествува! Трябва да бъдем силни, обединение и да не угасваме светлината в себе си! 




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...