Подписка за размера на възнаграждението за степента „доктор“
Quoted post
Митьо Очите (на Науката) |
#902016-08-28 10:22Да, може би не сме съвсем на дъното на обществото. Колегите може би ще се съгласят. Почти сме на нивото на общи работници в била и кауфланд. А за сравнение с висши същества като автомонтьорите и плочкаджиите например и дума не може да става. Но все пак не сме на дъното наистина! Но това не променя критериите, по който се получава положението на човека в обществото. За "раздвижването" в индустрията: да то наистина е тооолкова голямо, ама толкова голямо... че се наблюдава само на местно ниво и то само от хора ангажирани с него. И разбира се това е само първата лястовичка, която ще замести под изпълнителската дейност и ще доведе голямата иновативна българска индустрия, която ще се нуждае от наука (извинете, докато пиша това, паднах от стола от смях). А това, че вашите преживявания в "индустрията" са по скоро изключение е свидетелство, че това "раздвижване" е локално и даже илюзорно. Или не са изключение? Масово докторите "конструират", "консултират" за много пари? Аз лично виждам буренясалото поле, което остана от завод 6-ти септември. След като американската ракета през войната в Сърбия не можа да го достигне, "инвеститорите" все пак го достигнаха. Понеже инвестицията е с цел "редуциране" на евентуални конкуренти, а не с цел да предизвика растеж. И не били добри машините на Балканкар. Те и шкодите и дачиите не бяха стока. В своята област мястото на карите на Балканкар беше сравнимо с мястото на шкода и дачия, даже по добро. Но ето сега е друго. Защо у нас е различно? За малкия брой часове: наистина часовете не са много, но лично за мен са свързани с голямо психическо натоварване, което не успявам да релаксирам до края на седмицата и то си се натрупва. И когато се наложи да се вземат допълнителни часове (които между другото се плащат по 3 лева), често се получава да се държа "странно" без причина (ако се сещате какво имам в предвид). Е, може би аз съм лошото изключение, а вие сте добрия стандарт - не знам - колегите могат да кажат. За абстрактното и аналитично мислене: Обществото е доказало, че не се нуждае особено от хора с абстрактно и аналитично мислене. А докторската степен извън академичните среди е просто една ненужна хартийка. Даже вредна понякога.
|
Отговори
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2016-08-30 07:43:37- Date of removal: 2016-08-30
- Причина за премахване:
позачуден |
#96 Re:2016-08-30 08:52:45#90: Митьо Очите (на Науката) - Напълно съм съгласен с Вас, че неправилно беше унищожена индустрията на държавата в началото на т. н. "преход". Имахме производства, които бяха на световно ниво и изнасяхме далеч не само за бившия СССР. Защо и как се случи това - много може да се каже, но не е тук мястото. В момента, след като се стигна дъното, аз лично наблюдавам известен подем в индустрията. Да, много, много сме далеч и според мен никога няма да достигнем старото ниво, но такива са реалностите. |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
ПЕТИЦИЯ В ПОДКРЕПА НА ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК КАТО КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ОБЕКТ С ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПОЗНАВАТЕЛНА СТОЙНОСТ ОТ НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Импийчмънт на Румен Радев
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Бъдеще за децата и лица с увреждания
ПРОТИВ БЛОКИРАНЕТО НА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗА 10 ДЕНА ЗАРАДИ ПАРТИЕН ПРОТЕСТ
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПРОТИВ БЛОКИРАНЕТО НА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ЗА 10 ДЕНА ЗАРАДИ ПАРТИЕН ПРОТЕСТ
5751 Създадено: 2025-06-28
НЕ УБИВАЙТЕ ЧЕРНАТА КОТКА - СПАСЕТЕ Я ОТ ЧЕРНИЯ ПАЗАР!
5198 Създадено: 2025-06-24
ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЕЖЕГОДНИ ТЕСТОВЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ ШОФЬОРИ НАД 65 ГОДИНИ
8442 Създадено: 2025-06-22
Децата ни или електрическите тротинетки!
4803 Създадено: 2025-06-11
Петиция за достойно заплащане на медицински работници
3546 Създадено: 2025-05-30
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
566 Създадено: 2025-06-25
Букток за Братството
374 Създадено: 2025-06-24
Преместване на насилника на деца във Видин в друг кризисен център, извън областта, където да се вземат адекватни мерки срещу недопустимото му поведение!
310 Създадено: 2025-06-23
Шум и опасно шофиране в нощните часове по бул. България (отсечката между бул. Гешов и бул. Тодор Каблешков)
528 Създадено: 2025-06-20
"ЗА" изготвяне и утвърждаване на стандарт "Анестезиология и Интензивно Лечение"
299 Създадено: 2025-06-23
Петиция за признаване на 22-ра задача от изпита по химия 29.06/2025 в Медицински университет София
202 Създадено: 2025-06-30
Петиция срещу увеличаване на годишните такси за платено обучение в ПУ ,, Паисий Хилендарски"
185 Създадено: 2025-06-28
НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА
7335 Създадено: 2025-06-02
За запазване на дърветата в квартал Марица-Болницата в град Пазарджик
141 Създадено: 2025-06-25
ПОДПИСКА СРЕЩУ УНИВЕРСИТЕТСКИТЕ СЕМЕСТРИАЛНИ ТАКСИ НА ВТУ
2625 Създадено: 2025-06-20
За обявяване на 25 септември за Ден на Добруджа
121 Създадено: 2025-06-26
Необходимост от спешни мерки за модернизация на водоснабдителната инфраструктура и гарантиране на устойчив достъп до питейна вода в с. Столник, общ. Елин Пелин
226 Създадено: 2025-06-22
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
5456 Създадено: 2025-06-10
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11844 Създадено: 2024-06-24
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
2743 Създадено: 2025-05-10