Митрополит Николай - пред църковен съд

Quoted post

ИКУМЕНИСТИ ДО № 763

#777 ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ

2016-07-22 20:09

"...Не вярвайте на светските медии, нямат хал-хабер. Сайтът Двери са икуменисти, Горан Благоев също, той и не си подготвя добре домашното, често пъти много греши в предаванията си, не знам дали се изповядва и черкува някъде, не сме го видели...."

БРЕЙ, ГОЛЯМ ПОЛИТКОМИСАР, ГЛАВНО З.К.П.Ч. И ЧЕКИСТ  -  ЩОМ "НЕ СМЕ ГО ВИДЕЛИ", ЩОМ НЕ Е НАШ ПОСЛУШНИК, ЩОМ НЕ Е ВЪЦЪРКОВЕН ПОД МОЯ ЧЕХЪЛ, ЗНАЧИ НЕ Е ЧИТАВ. БРЕ, БРЕ.

ПОПАДИО: АКО ГОРАН И КАЛИН И ДВЕРИ И БНТ СА "ИКУМЕНИСТИ" - ТО ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО! ТО ТОГАВА ВСИЧКИ СТАВАМЕ ИКУМЕНИСТИ, ДОКАТО ВИЙ СИ ЗАВЛАДЕЙТЕ И УСТРОЙТЕ В КРИПТАТА "КАЗИНО НЕВСКИ"

Отговори


Гост

#780 Re: ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ

2016-07-22 21:18:09

#777: ИКУМЕНИСТИ ДО № 763 - ИКУМЕНИСТИ СМЕ, И ОЩЕ ИДВАТ 

Всеки може да провери темата за връзката между икуменизъм - масонство - Вселенска патриаршия в интернет.  Относно "майката Вселенска патриаршия", от която сме се били отклонили, по принцип терминът Вселенски патриарх е бил измислен, за да контрира претенциите на Римския папа за върховна власт над Църквата, и самият той е неправилен. Църквата е съборна, патриарсите са равни, но по чест се подреждат различно, Вселенският патриарх може само да претендира, че е пръв между равни, но и това е спорно. Римският патриарх (папа) е бил пръв по чест, когато Рим е бил столица, после Константинопол е станал столица, но отдавна не е. Повече няма да коментирам темата, защото и на мен ми идва в повече, освен ако някой не я повдигне отново. Очевидно е отвъд обхвата и компетенциите на тази петиция.