Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post

БАМ

#141

2016-04-07 12:57

Уважаеми колеги,

На 23 март 2016 г. на официалната интернет страница на Българска академия на науките беше представен списък на класираните проекти по "Програмата за подпомагане на младите учени в БАН". На 28 март 2016 г., на същата страница се появи допълнителна информация от същото заседание на Ръководството на БАН (Протокол № 10 от 22 март 2016 г.), в която се казва, че "рецензиите и картите за оценки по проектите на кандидатите в конкурса са конфиденциални и не се допуска тяхното предоставяне, както и възражения по класирането, което е окончателно".

Като следствие от това решение на Ръководството на БАН младите учени, подкрепени от техните научни ръководители, решиха да изпратят официално писмо до Председателя на БАН, в което настояват за прозрачност на конкурсната процедура и оценяването. Писмото ще бъде подписано от млади учени, кандидатствали в конкурса, както и от всички техни колеги, които искат да изразят своята подкрепа.

Срок за събиране на подписи: 11 април 2016.

Информация и писмото на младите учени може да намерите тук

Фейсбук-група "БАМ"

Отговори

Иститут "за млади учени"

#142 Re:

2016-05-07 08:03:21

#141: БАМ -  

 Поредният балон за надуване - цялото внимание сега отиде при младите учени и се получи неглижиране към немладите учени. А какво ще правят младите без необходимото внимание и към по-зрелите и старите учени, от кого ще черпят опит? Необходимо е паралелното на това внимание и стимулиране към немладите учени, за да се мотивират да работят и предават опита си на по-младите, а не да гледат отстрани как само младите се финансират. Какво става, кога ще бъдем нормални и няма да се юркаме в крайности?!!!