Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post

%

#136

2016-03-08 17:39

ИЯИЯЕ напълни новия си научен съвет с хора, които е трябвало да бъдат пенсионирани или би следвало да бъдат пенсионирани в съвсем обозримо бъдеще. Хора, които доказано имат сериозна научна дейност и са далече от пенсионната възраст съответно не получиха мандат. Изводът е, че нормативната уредба на БАН се нуждае от основен ремонт и най-вече от стриктни правила за пенсиониране. Не може в един от основните управляващи органи на даден институт да влизат хора, които да станат машини за гласуване пред заплахата да бъдат пенсионирани.  

Отговори

Скакалец

#137 Re:

2016-03-09 11:58:45

#136: % -  

То само заплахата за пенсиониране да беше лост за манипулиране в БАН! Още колко заплахи и обещания за морков (и държавна хранилка) ни тровят душиците, направо е чудно как си седим и си търпим гадния цирей!

Но относно избора на Научен съвет, мисля че решението си е било в ръцете ви! Нима не е тайно гласуването за членове на НС от Общото събрание на учените на ИЯИЯЕ?! Никой не им гледа в ръцете. Имам още пресен спомен от друг институт, в който учените се намериха, организираха се и царствено си отсвириха колега, който беше пред пенсиониране.