Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post


Гост

#134 Re:

2016-03-02 16:59

#131: -  

 Това явно го е измислила главата на някой администратор от финансовия или международния отдел, на когото изобщо не му пука за проекти, командировки и научна дейност, камо ли за човешко достойнство. Някой ако знае да каже има ли друга академия, в която учените си плащат пътните по международния академичен обмен? Сигурно и в Македонската и в Румънската академия няма такова нещо. Ама като подписваме международни спогодби гърмим до небето...

Отговори


Гост

#135 Re: Re:

2016-03-05 20:21:21

#134: - Re:  

 Измислили са го няколко глави сигурно, и от ръководството, и от международния отдел! Наистина е голям абсурд!

То хубаво, че алармирате и тук, колеги! Но много по-важно е да хванете натясно представителите на ОС от вашите институти!!! Питайте ги съвсем директно какво знаят по случая. В момента все още бюджетът не е приет, очаква се да стане на заседанието на 7 март. Питайте си представителите каква сума е заложена за международна дейност и има ли обяснения защо е намалена!!! Както и откъде се освобождава т.нар. "1 млн. от централизирания бюджет", че да се осигурят минималните работни заплати в институтите (и дали е 1 млн., всъщност).

При всички положения, не очаквам да ви дадат много смел отговор, доколкото голяма част от членовете на ОС са зависими и манипулируеми от ръководството. Мислете, колеги! Когато застанете пред урните да гласувате за вашите представители в следващото ОС, много хубаво преценете какви хора избирате и дали ще са способни да устоят в следващите битки и да защитават интересите на избирателите си!

В понеделник очакваме и последното решение във връзка с петицията, с което разбира се ще запознаем всички, които ни подкрепиха.

Поздрави и успех!

Блага А.