Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post


Гост

#9

2016-02-06 10:20

Колеги,

дали може да се разбере кой е измислил тези абсурдни числа за заплати в БАН? Нима такива заплати искаме? Не се ли подиграваме със себе си като се подписваме под тези цифри? Това ще ни се размахва с години и ще казват "Ето, вие това искахте. Така сте се самооценили. Защо искате повече? Стойте и чакайте да станем нормална държава, а дотогава - тези "трохи" ви стигат".

Кой измисли, че при хабилитиране трябва да се увеличи заплатата със 100 лв? Какъв стимул ще имат младите да се хабилитират?

Максимална заплата в БАН - 800 лв. Нима не знаете, че днес младите хора с добро образование не започват първия си работен месец, ако заплатата им не е над тази цифра (чисто получавана сума)? Нима професорите (по-голямата част от които са и с "голям" докторат) трябва да се самооценят така и да искат с подписа си тази заплата?

Аз няма да го направя. Всички работещи в БАН трябва да получават поне два пъти повече от сегашните си заплати.  Направете такава петиция и я изпратете за подпис. И разбира се, не стартирайте такива инициативи в "12 без 5".

проф. Иван Маринов - Институт за гората

 

Отговори


Гост

#14 Re:

2016-02-06 12:25:24

#9: -  

 2) Предложените промени в т. 1) трябва да се разглеждат само като първа и компромисна стъпка в условията на настоящата финансова ситуация в БАН. Категорично настояваме при следваща корекция в бюджетната субсидия (второ полугодие на 2016 г. и 2017 г.), тези стъпки да продължат в същата посока, поне до изравняване на основната заплата на специалистите с висше образование в БАН с тази на начинаещите учители.

Моля, четете какво пише в петицията преди да пускате подобни коментари.

 

т. Млад учен


Гост

#129 Re:

2016-02-14 21:32:11

#9: -  

 ами защо Вие не инициирате друга подписка, за желани от Вас заплати... какво значи това ние да я направим, и Вие ще я подпишете??????