Подписка на учените, служителите и докторантите от БАН

Quoted post

срам

#7 Re: Re:

2016-02-06 09:41

#6: - Re:  

 Аз подозирам, че зад тази петиция стоят академиците от БАН и се опитват да утешат колегите си, че те се "борят" за заплатите им, които няма да са точно равни на минималната, ами ще са с 10 -20 лв, повече. И скрийте поне текста, че с тези зплати се борите да запазите БАН. Всеки млад, образован човек ще ви каже: "Да не съм болнен/а да ви работя за такива суми..." - и вие това го знаете прекрасно. Защо мамите колегите си с тази срамна "петиция" и кой седи зад вас? Или пък сте безумно наивни - не ми се вярва.

Отговори


Гост

#8 Re: Re: Re:

2016-02-06 10:11:39

#7: срам - Re: Re:  

Смехотворно  подозрение.  Ясно е, че в подписката  става дума за символични увеличения, но все от нещо трябва да се започне. Добре е, че младите колеги все още са в състояние да се самоорганизират и протестират. Стига да не се задоволят само с  тази петиция, още повече, че само след месец-два изтича мандата на сегашното ОС на БАН и то едва ли вече може много да направи. Важно е в следващото ОС да бъдат избрани хора не само доказано добри професионалисти, но и хора независими.   

 

Друг гост

#15 Re: Re: Re:

2016-02-06 12:45:23

#7: срам - Re: Re:  

 Типично по балкански - някой се опитва да направи нещо, дори и малко, а в замяна получава критики. Това важи не само за БАН, а и за целия "народ". Ако не спрем да се лаем като бесни кучета, вместо да се подкрепяме, с нас е свършено.