Не искаме сцена в парка в Хиподрума

Quoted post


Гост

#43 технически погледнато

2011-09-20 12:14

Кмета Църноречки умело избягва (засега) от проблема с озвучаването на сцената, като казва, че още няма проект, а само идея т.е не е ясно за колко точно седящи места става дума. Практически това няма значение, дали местата ще са 100 или 400 сцената за да е годна за използване ще трябва, да бъде оборудвана с подходяща озвучителна система, която да осигирява нужното звуково налягане и разбираемост към зрителите. При всички случаи това означава, че освен преките зрители на сцената, от седящите места, целия квартал ще бъде озвучен по време на събитието. Фронталните озвучителни тела, които ще се монтират пред сцената, към публиката, (защото си има правила за изграждане на такива системи) звукът от които директно ще се посреща от стената на 'Културен дом Красно село' и ще се отразява обратно във всички страни... за ужас на живущите в квартала. Ако сцената ще трябва да бъде истински работеща, тя трябва да има и подходяща инфраструктура - подход с рампа за разтоварване на оборудване и т.н. От зелена, тревна площ в парк, това място ще се превърне в паркинг за 'коли с пропуск за събитието', което допълнително ще омаже обстановката в парка. В същото време, цялата сграда на Културен дом Красно село седи опразнена, след напускането на помещенията и от известна 'застрахователна фирма'. Логичен е въпроса, защо след като има толкова много празни помещения и площи в залата трябва да се режат още парчета от парка, за строеж на нова сцена? Скъпи съграждани, съкварталци и посетители на парка, в крайна сметка, борбата ни е не за избиране на подходящ проект със сцена, а за запазване на парка без никакъв строеж, бил той непреместваем или преместваем. Ако не успеем да се преборим с апетитите на разни Трейсовци и тяхните приятели от Общината, сегашния кошмар в съботите и неделите с безкрайните пълчища от свадбени кервани, превземащи тревните площи пред залата.... ще ни изглежда, като 'хуманно мачкане на тревичка' в сравнение с това, ако се осъществи замисъла за изграждане на сцена.
Няма да се предадем, ще си отстояваме цялостта на парка, въпреки че той е общински. Единствените хора, които милеят за това зелено парче в София сме ние, израстналите в него, където сега играят нашите деца и внуци.

Отговори

Вихра

#46 Re: технически погледнато

2011-09-21 10:58:16

#43: - технически погледнато

test.20.09.2011.avi

вижте филмчето от вчерашния митинг пред общината и "разговорите" в зала 1 вътре, където бяхме поканени - от 20.09.2011г. Между другото председателя на Общинския съвет Андрей Иванов каза, че не бил чувал за фирма "Трейс комерс" :))))) . Филмчето е направено от Димитър Димитров. Малко е посъкратено, разбира се.

Вихра

#47 Re: технически погледнато

2011-09-21 11:00:59

#43: - технически погледнато Църнречки си мислеше, че ние нищо не знаем, но арх. Боряна Шивачева му показа собствения му доклад, в който имше всичко - и идейния проект за сцената и точно кой е предложил дарението от името на "Трейс комерс". Мога да го изпратя на всеки, който ми пише на мейла vihrakarapetrova@gmail.com


Гост

#65 Re: технически погледнато

2011-09-29 22:41:40

#43: - технически погледнато

Този повече няма да стане кмет.