На децата ни не им трябват областни центрове и директори!

Quoted post


Гост

#65 Re: Re: ангажирана

2015-01-21 11:32

#19: Павлина Радкова- родител на дете с увреждания - Re: ангажирана  

А бе много  агресия в тези рес. учители, бе- и в този, и във форума в подкрепа на РЦ....защо ли?! Дали не е затова,че в тези центрове е събрано "куцо и сакато" с придобити преквалификации от периода на откриването на тези звена? Специалистите там са само тези с "канализирани" специалности- психолози, логопеди и пр. Рес. учители са в болшинството си с преквалификация, която не може да се нарече квалификация- нито по отношение на срока на обучение, нито по отношение на опита на специалист със"Специална педагогика"! Опровергайте това твърдение- не с истерични реакции без всякакви задръжки, а както е направил г-н К.Дамянов в другия форум- представил си е дипломите човекът..... Защото е ясно,че за всеки "тесен"специалист ще има работа- с или  без съществуване на РЦ, ама за тия "висококвалифицирани" преквалифицирани "специалисти", нар."ресурсни уч-ли"- едва ли....

Отговори

Родител

#75 Re: Re: Re: ангажирана

2015-02-06 07:51:03

#65: - Re: Re: ангажирана  

 Калоян Дамянов не е ресурсен учител, а директор. И не е ясно дали изобщо е стъпвал в училище, камо ли да познава проблемите от първа ръка, на терен. Именно ресурсните учители, масовите учители и децата, са най-ощетени от настоящата сбъркана организация.


Гост

#79 Re: Re: Re: ангажирана

2015-02-10 14:37:37

#65: - Re: Re: ангажирана  

 Напразно вините ресурсните учители за т.н. агресия. Знам, че над 90 процента от тях желаят да излязат от системата на РЦ, но пишат във форумите и къде ли не, не по собстено желание. Познавам директори на РЦ, които нареждат на подчинените си какво и къде  да пишат, стриктно следят дали и какво са написали.А знаете ли как се събират подписките в защита на РЦ? По пощата си ресурсните специалисти получават разчертан списък, нарежда им се да го копират колкото се може в повече еземпляра, после директорът на РЦ събира подписанте списъци и стриктно отмята кой какво е предал. А някой да посмее да не предаде списъци!