Къщата на Драгоман 44 - културен паметник на Варна

Quoted post


Гост

#14 Re:

2014-04-02 15:48

#13: -

Уверявам Ви, че тази подписка не е поръчкова. Зад запазването на къщата Ви не стои личен, а граждански интерес - това е инициатива на хора, на които им е омръзнало безразборното събаряне и обезличаване на автентичния архитектурен облик на Варна. Действително, къщата не е паметник на културата и именно това е проблемът. Според хората тук, тази къща притежава нужните исторически, културни, художествени и обществени достойнства, за да бъде културен паметник. И Вие, като нейн собственик, трябва да я цените като такъв!

Отговори


Гост

#15 Re: Re:

2014-04-02 16:42:32

#14: - Re:

Не разполагате с цялата информация за конкретната сграда, за да давате адекватно мнение какво трябва да се цени, уважава и тн. Ако къщата беше наистина паметник, и имаше адекватна програма за запазването на тези сгради, аз първи бих бил ЗА запазването на старите сгради. Като потомствен варненец, държа сигурно повече и от Вас да се запази някогашния вид на града, поне в централната част. За съжаление, реалността е че една стара къща е страхотно бреме за собствениците, а с поколенията тези собственици се умножават, както и средствата необходими за поддържането на такава сграда. Преди да бъде необратимо унищожена от времето сградата (като тази срещу нея, която Е паметник, но се населява от цигани и бездомници), е в интерес на всички засегнати собственици, да се направи нещо с нея.

Съжалявам ако е грубо, но при положение че сградата не е, и никога не е била паметник на културата, не влиза в работата на широката общественост да решава какво да се прави с нея. Това е право на собствениците.