Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Quoted post

Вели

#38

2011-05-21 10:01

А кой разреши на мюсюлманите да ползват тротуара за ритуална молитва? А няма ли закон в Р България, койта да горантира допустимото шумово ниво . Длъжен ли съм да съм съпричастен към техните ритуални молитви? НЕ НА УВИВАНЕТО НА ХОДЖИТЕ ИМ !!!! Зачитане на религиозните права на вероизповедание - ДА!!!!Какво би станало , ако отидете в Истанбул и пред храма Св Стефан да надуете една мощна уредба с православна служба, така че да ехти Инстамбул, както ехти София??? Полицията ще ви арестува веднага!!! И пандиз ви чака!!! Тогава горепишештите национални предатели ще викнат в един глас - хак му е !!!( имаме си опита от Либия, нали?)!!!! Абе ХОРА, БЪЛГАРИ - МИСЛЕТЕ!!!!!!! Жалко за г-н Минчев, четях с удоволствие статиите му! В случая се е изцепил . Явно, атавизмите на преподаваната от него дисциплина в СУ не са се самозиличили!!! В същност, г-н Минчев, Вие евреин ли сте???

Отговори


Гост

#43 Re:

2011-05-21 10:27:14

#38: Вели -

İ kakvo ako e evrein?İ te li sa za sapun?

човек християнин

#107 Re:

2011-05-21 19:17:36

#38: Вели -

„А няма ли закон в Р България, койта да горантира допустимото шумово ниво”

Явно не сте в София и си нямате хабер за въпросното шумово ниво и какво се чува на мястото. Написаното от Вас важи ли и за камбаните на Св.Неделя?

Между другото, ако г-н Минчев беше евреин това щеше ли да промени истината в думите му?

 


Гост

#192 Re:

2011-05-22 10:20:39

#38: Вели -

Уважаеми Господине!

Ако има разногласия на религиозна основа, то те, в една европейска държава, за каквато България претендира, не се решават с бой и скандали. Те са част от политически решения и тия решения са в българска ръка тоест власт. Преди да набеждавате "горепишещите" като национални предатели, спрете са за минута и разсъдете, кой предава кого! Ако ние, българи, не сме в състояние да се управляваме справедливо, за това не са виновни ни мюсюлмани ни цигани, ние имаме възможността, която 40 години ни беше отнета, да отидем на избор на едно българско правителство и да си дадем гласа за един справедлив управител на страната ни. Защо всеки трети българин си стои в къще и не си дава гласа? И за това ли са виновни мюсюлманите, циганите че и евреите? Така че преди да раздавате епитети и преди да определяте виновните, то се замислете малко кой е наистина виновният в случая? Така че случаи като "шумово ниво" "молитва на тротоара" трябва да се решават от политическата власт , а не с бой. Но още от комунистическо време бългаинът е свикнал да мълчи, там където трябва да покаже гражданска доблест, а боят е нещо много първосигнално и лесно!


Гост

#854 Re:

2011-05-23 11:39:57

#38: Вели -  

 v Istanbul  po4itat vsqka religiq nikoga niama da ima na6estvie v carkvata, mnogo si e prav g-n Min4ev


Гост

#969 Re:

2011-05-23 15:34:18

#38: Вели -

Проблем е че не ехти в София, защото и аз живея в София и шумът не ми пречи - ехти в главите на нетолерантните и браждебно настроени хора, какъвто сте вие и всичките от Атака.

 

емо

#1100 Re:

2011-05-24 00:13:42

#38: Вели -

И ти си доста болен май ,та ние сме Европейска БЪЛГАРИЯ ,това е ХРАМ божи независимо дали е църква,джамия или синогога,който ги накърни е доста болен,като Болен Сидеров и неговите болни черни дяволи.


Гост

#1180 Re:

2011-05-24 10:56:46

Не е луд този, който изяжда цяла баница, а този, който му я дава. Никъде празно няма:ако има необходимия закон или наредби за спазване на обществения ред и спокойствието на гражданите,за недопустимо силния шум и изнасяне молитвения ритуал на улицата са виновни тези, които не го прилагат или не контролират прилагането му. Естествено, че отговорните за шума стават безотговорни и действат на принципа " щом никой не ни търси сметка, значи може и така" Виждал ли е някой неоградена градинка, през която за свое удобство хората не са утъпкали собствена пътека по най-кратката линия?

#38: Вели -  

 


Гост

#1200 Re:

2011-05-24 13:08:09

#38: Вели -

Г-н Вели , отговора на въпроса Ви относно православна служба от мощна уредба пред храма Св. Стефан в Истамбул, се крие в самия Ви въпрос.  В Турция преобладаващата маса изповядват ислям и малцинството там са християните така , както в България са мюсулманите. Св. Стефан нее никаква част от исляма до колкото аз съм запознат а е християнски светец. Факта , че съществува този храм и е под това име на мен никак не ми говори за нетолерантност към етническото мълцинство в Турция.

Хубав е призива Ви към нас да мислим , но според мен е хубаво и Вие да се замислите кой е нетолерантен. Сигорно имате право относно използването на тротоарното пространство , НО хилядите сергии и какво ли не с ритници и побойща ли премахвате????????? А и по време на християнски празници какъвто е петъчната молитва за мюсулманите дали има разрешение от властите за използването даже  на площада пред Ал.Невски да речем????   Може и за децибелите да имате основание , НО цивилизования свят решава проблемите си с преговори и закони , които обаче да са валидни за всички и за всичко. Камбаните на църквите по-тихи ли са ? Едва ли някой би имал нещо против закон за децибелите , но ако вижда , че е принципен закон и се спазва за всички шумове , а не само тези идващи от минарето на джамиите.


Гост

#1377 Re:

2011-05-25 02:20:58

#38: Вели -

Не съм съгласна с теб, че навсякъде по света биха арестували хората, ако изтъкнат своята религиозност или етническа принадлежност, или пък заехти висок камбанен звън в мюсюлманска държава. В тези страни също има църкви и камбаните наистина ехтят, но на никой не им пречи, защото всеки уважава човека до себе си. В България е по- сложно, защото омразата се насажда от учебниците по история. Българите са били под Османско робство 500 години- така е, но ако всеки един от нас живее с тази мисъл постоянно, няма да можем да осигурим спокоен и благодатен живот за нашите деца- бъдещето поколение на България. Ще бъдем като страните, които не напредват, не се развиват, а се затварят в един пакубен цикъл, от който излизане няма. Всички много добре знаем кой е той- войната: работиш, за да вземеш пари и да си купиш не хляб, а оръжие, убиваш, за да не те убият. Ако оцелееш един ден повече, значи Бог те е помилвал. На другият ден се събуждаш - отново жив, но със страх. ТАКА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЯТ НАШИТЕ ДЕЦА? АЗ ЛИЧНО- НЕ! ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ЗТВАРЯТЕ В МИСЛИ ЗА МИНАЛОТО- МИСЛЕТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО! ТОВА Е ИСТИНАТА, КОЯТО ТЪРСИМ!  Всички религии, в крайна сметка, проповядват едно и също- МИР. Само, че ние простите хора се дразним от религията на човека до нас. И защо? Няма смисъл- всички религии в основата си са едни и същи. Хората си причиняваме болка и страдания. Ще завърша с една велика мисъл на цар Борис III, който е опазил евреите от изтребление по време на Втората Световна Война: "Красотата на една градина се крие в това, когато в нея растат разнообразни видове цветя- лалета, рози, мак, орхидеи и други. Ако засадим градината само с лалета, дали ще бъде толкова красива?" Едва ли!...