Петиция към главния прокурор Борис Велчев

Quoted post


Гост

#1377 Re:

2011-05-25 02:20

#38: Вели -

Не съм съгласна с теб, че навсякъде по света биха арестували хората, ако изтъкнат своята религиозност или етническа принадлежност, или пък заехти висок камбанен звън в мюсюлманска държава. В тези страни също има църкви и камбаните наистина ехтят, но на никой не им пречи, защото всеки уважава човека до себе си. В България е по- сложно, защото омразата се насажда от учебниците по история. Българите са били под Османско робство 500 години- така е, но ако всеки един от нас живее с тази мисъл постоянно, няма да можем да осигурим спокоен и благодатен живот за нашите деца- бъдещето поколение на България. Ще бъдем като страните, които не напредват, не се развиват, а се затварят в един пакубен цикъл, от който излизане няма. Всички много добре знаем кой е той- войната: работиш, за да вземеш пари и да си купиш не хляб, а оръжие, убиваш, за да не те убият. Ако оцелееш един ден повече, значи Бог те е помилвал. На другият ден се събуждаш - отново жив, но със страх. ТАКА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЯТ НАШИТЕ ДЕЦА? АЗ ЛИЧНО- НЕ! ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ ЗТВАРЯТЕ В МИСЛИ ЗА МИНАЛОТО- МИСЛЕТЕ ЗА БЪДЕЩЕТО! ТОВА Е ИСТИНАТА, КОЯТО ТЪРСИМ!  Всички религии, в крайна сметка, проповядват едно и също- МИР. Само, че ние простите хора се дразним от религията на човека до нас. И защо? Няма смисъл- всички религии в основата си са едни и същи. Хората си причиняваме болка и страдания. Ще завърша с една велика мисъл на цар Борис III, който е опазил евреите от изтребление по време на Втората Световна Война: "Красотата на една градина се крие в това, когато в нея растат разнообразни видове цветя- лалета, рози, мак, орхидеи и други. Ако засадим градината само с лалета, дали ще бъде толкова красива?" Едва ли!...

Отговори


Гост

#1389 Re: Re:

2011-05-25 08:44:24

#1377: - Re:

1337,чудесно си го написала, но ушите на омразата са глухи и няма да чуят това, което пишеш. Но се радвам, че има хора българи , които мислят като тебе, защото без такива мракът в България ще е пълен.

 


Гост

#1397 Re: Re:

2011-05-25 09:38:16

#1377: - Re:  

 Хаха не си права или прав не всички религии проповядват МИР. Прочети корана и тогава ще почустваш силата.

А когато не си знаеш миналото незнаеш и бъдещето си. Сиреч сега ако аз дойда при теб и ти кажа ти си магаре значи си магаре.