За забрана на голите и полуголи мъже и жени на плажа!

Quoted post

Вилина Петрова

#5

2013-06-03 11:48

Аз също смятам, че трябва да има забрана на монокините на плажа. Аз съм на 32г. и имам две деца. Когато сме ставали свидетели на разголени хора на плажа (имам предвид жени без горници на бански или пък голи мъже), моят син, който е на 8г. ме е питал защо те са голи. Аз като родител обяснявам на децата си че голотата си има своето място и то е удома, че голотата не се показва на непознати хора, че това са интимни части, и че това е благоприличието.
Мен лично това винаги ме е смущавало дори когато съм била ученичка. Смятам, че човек трябва да запазва благоприлие на всяко място, това е израз на смаоуважението му.

Отговори

Адам

#27 Re:

2015-03-19 18:09:24

#5: Вилина Петрова 

Аз като родител обяснявам на децата си че голотата си има своето място и то е удома, че голотата не се показва на непознати хора, че това са интимни части, и че това е благоприличието...

Много глупаво обяснение. Ще напълните главите на децата с вашите собствени предразсъдъци. Правилното обяснение в случая би било да им кажате, че има различни хора - едни се пекат с бански, други - без. За едните това е проблем, за другите - не. Всичко е до възпитание и житейска нагласа. Можете разбира се да им кажете, че вие като майка го смятате за срамно, неприлично и тн /макар че ми е трудно да намеря логически аргументи за това/, но децата са си ваши.