ЗА КАСИРАНЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ от 12 Май 2013

Quoted post

Да

#141 И аз

2013-05-21 14:13

И аз съм за касиране на изборите.
Трябва обаче да е придружено с това, на партия ГЕРБ изобщо да й бъде забранено да участва на избори повече. След това, което видяхме: грубо нарушение на изборния кодекс, поръчани повече бюлетини, отколкото трябва по закон, че и скрита партида, която е хваната, фирма на близкия до Борисов Краус да подготвя автобуси с двойно дъно, и не на последно място, поръчка на 50% повече печати за секциите, които никой никога не е виждал. Без да говорим ,че СОРА откриха близо 20 000 бюлетини, излезли от друга печатница.
Такова касиране би било справедливо, особено когато вината се докаже в прокуратурата. А тя явно ще се докаже, Борисов в началото говореше от типа "гузен негонен" - че било макалатура, надпечат, че не можело да се фалшифицират избори така, че било измама. А в последните дни почна да прехвърля вината за организацията на изборите на служебният министър и секретаря. Т.е. очевидно разбира, че нещата не отиват на добре и вината ще се докаже.
Разбира се, след това съм "за" като хванат купувач на гласове за дадена партия в град А, всички кандидати на тази партия в града да бъдат спрени от участие в изборите .Само така ще се оправят нещата. Но за съжаление това едва ли ще стане, а е и публична тайна, че журналистите получават повече информация за купуването на гласове, отколкото публикуват, и ако са хора на ГЕРБ - укриват на ГЕРБ дилърите, ако са на БСП, укриват БСП.
Но ако има касиране на изборите, трябва да се постави под въпрос дали ГЕРБ изобщо да участва в тях и вече да се поставя под въпрос участието на всяка партия, застрашила демократичния процес. Остана ни една глупост, в която да вярваме, демокрацията и се опитват и нея да ни отнемат. Защо изобщо ни лъжат да гласуваме, след като едните фалшифицират резултатите наедро, другите - на дребно?
Имаме избори фактически за касиране, но дайте да не се лъжем за истинските мотиви:
1. Близо милион излишни бюлетини, незаконни по договор и намерени 22(двадесет и два) палета с останали бюлетини, за които се смята че имат средно по 30 000 броя всеки,в т.ч. и макалатура и надпечат, но и готови за използване и разпределени бюлетини. Не знаем дали това са всички бюлетини. Ако се съди по надписите - не, покриват предимно Западна България, а от далечните дестинации - само Варна(външно отиват към София)
2. Транспортна фирма на Краус и голям брой допълнителни печати, подготвени за "довършителни работи". Евентуално разпечатване на бланките и в друга печатница - няма съмнение, че който ги е печатал е ползвал файла от първата печатница.
3. Голям брой купени гласове, близо 20 производства.
4. Сериозни технологични съмнения за процеса в Турция.
Това е което реално е причината за касация на изборите. А не както от ГЕРБ ми изтъкват, че процедурата по мълчание била нарушена. Глупости. Това е нищожно нарушение. Утре ако някой прецени, че не вървят добре изборите и плати на някоя телевизия или пък измисли начин за реклама в изборния ден ,какво, пак ли ще касираме? Много по - сериозни шашми се случиха, застрашили изобщо демокрацията у нас и всички световни медии ги отразиха.

Отговори


Гост

#147 Re: И аз

2013-05-21 17:36:00

#141: Да - И аз

Добра гледна точка, но нещо куца- няма доказателства.

А без доказателства това са си празни приказки или пропаганда.

Ако трябва да се забранява на някоя партия да се явява на избори то това е БСП, това са същите хора и техните роднини които ограбиха страната, създадоха монополите и енергийната мафия, откраднаха пенсиите на родителите ни и сега ни убеждават че са единствения ни избор. Те ще бъдат наказани, народът не забравя, рано или късно истината ще лъсне.