В защита на академичната автономия на СУ и срещу използването...


Гост

/ #55

2013-02-08 21:37

Златев,винаги е важно в какво семейство сте израсли. Тогава бих могъл да Ви разбера. Това, което на Ваше място не бих използвал е просташкото "протестутските отряди". Някак не отива на претенциите Ви за интелектуален дебат.
Понеже не сте живели по времето на Л., трудно Ви е да разберете какво Ви говоря, минало през собствения ми живот. Клишета са това, което повтаряте в защота на тезата Ви, че трябва едностранно да се прави псевдонаучно сборище в СУ, а не на Позитано20. Остава да кажете и че при соцрежима се е появила и телевизията, която преди не е съществувала.И това е предимство на соцрежима????Така и с у-щата, които са се появили по нейно време, които не ги е имало преди.Така и без нея тези училища щяха да се появят. Това е логиката  на развитието, колкото и да се подтиска.
Ако сега сме по-малко българите в БГ, то се дължи именно на режима, от който биха избягали много повече, ако можехме да се движим свободно и заплатите ни не зависехе и по нейно време от партията й, а със заплатата си можех да издържа, ако избягам на Запад и си купя на черно валута само 2-3 дни.
Жената Л. не е тема, а десетилетията след 1944г., погромът на БГ, който я превърна в затвор и предопредели сигурна демографска криза след падането на режима.Те не бяха комунисти, а демагози, които използваха идеологията за власт. Наричаме ги комунисти, защото така се нарича условно режимът, който си беше държавен капитализъм с две класи- бачкатори и експлоатираща труда им номенклатура, която копнееше да отиде да живеее на Запад, а не в СССР.
Баева, като пристрастна и свързана с БКП-БСП, никога не може да бъде автор за тази епоха, на който да се вярва, че не страда от амнезия и не омаловажава, "забравя" за мракобесието. Това й личи, трябва да сме слепи, за да не виждаме това.