В защита на академичната автономия на СУ и срещу използването...


Гост

#51

2013-02-07 17:49

Da ne se 4ovarka v minaloto.komuniz,at nikoga ne si e otival,no za edin erudiran 4ovek kato L.J. ne biva da se zaka4a.zastoto tia e napravil/[maiki vazmojmost i podkrepa/mnogo za istori4eskite pametnizi v Balgaria,kakto i za populiaziraneto im!Ostavete ja da po4iva v mir!I da se pischat petizii,i da ne se pischat vinagi ste ima hora,koito ne mogat ili ne iskat da priemat,4e niakoi e napravil pove4e ot tiah!
Петър Гагов

#52 Людмила Живкова

2013-02-08 00:41

Исрински родолюбец и човек, разиращ и борил се за мястото на България в световната и още повече, в европейскат естория! Всички, дори след 22 години "демокрация" все още говирим за 1300 годишната история на България, без дори да се замислим кой точно го предизвика! Без дори да осъзнаваме, е точно тя е в основата. Да не говорим за всичко останало... Това само потвърждава сентенцията, че "Народ, който не познава историята си няма бъдеще"! За мен тя е един от символите на България! И за тези, които ще изпданат в истерочен пристъп (май истерията беше отречена като заболяване:), не съм комунист, не съм бил и никога няма да бъда!

Гост

#53 Re: Re: Re:

2013-02-08 11:29

#10: Иван Атанасов - Re: Re:

На колко години си, бе Иване?


Гост

#54

2013-02-08 12:15

Един смях... ако нямало Людмила така и нямало да разберем, че българия имала 1300 години история. Е, като броим и вековете дето нямало българия.

Гост

#55

2013-02-08 21:37

Златев,винаги е важно в какво семейство сте израсли. Тогава бих могъл да Ви разбера. Това, което на Ваше място не бих използвал е просташкото "протестутските отряди". Някак не отива на претенциите Ви за интелектуален дебат.
Понеже не сте живели по времето на Л., трудно Ви е да разберете какво Ви говоря, минало през собствения ми живот. Клишета са това, което повтаряте в защота на тезата Ви, че трябва едностранно да се прави псевдонаучно сборище в СУ, а не на Позитано20. Остава да кажете и че при соцрежима се е появила и телевизията, която преди не е съществувала.И това е предимство на соцрежима????Така и с у-щата, които са се появили по нейно време, които не ги е имало преди.Така и без нея тези училища щяха да се появят. Това е логиката  на развитието, колкото и да се подтиска.
Ако сега сме по-малко българите в БГ, то се дължи именно на режима, от който биха избягали много повече, ако можехме да се движим свободно и заплатите ни не зависехе и по нейно време от партията й, а със заплатата си можех да издържа, ако избягам на Запад и си купя на черно валута само 2-3 дни.
Жената Л. не е тема, а десетилетията след 1944г., погромът на БГ, който я превърна в затвор и предопредели сигурна демографска криза след падането на режима.Те не бяха комунисти, а демагози, които използваха идеологията за власт. Наричаме ги комунисти, защото така се нарича условно режимът, който си беше държавен капитализъм с две класи- бачкатори и експлоатираща труда им номенклатура, която копнееше да отиде да живеее на Запад, а не в СССР.
Баева, като пристрастна и свързана с БКП-БСП, никога не може да бъде автор за тази епоха, на който да се вярва, че не страда от амнезия и не омаловажава, "забравя" за мракобесието. Това й личи, трябва да сме слепи, за да не виждаме това.


Гост

#56

2013-02-08 23:14

коментара е излишен.нека всеки застане на трибуната и да си изкажи мнението,но да не пречи на другите.но тъй като сега възпитанието е нулево могат да ви развалят мероприятието защото е пълно с всякакви изроди.които всякакси си ги подкрепят защото колкото са по-прости в БЪЛГАРИЯ толкова по-лесно се командват.на БЪЛГАРИЯ и трябва прост народ,да слуша,да не протестира и да работят без пари.


Гост

#57

2013-02-08 23:33

Гласувах с "да".Людмила беше единствения полъх на демокрация,в тежката тоталитарна машина на социалистическа България.Тя искаше промяната,тя искаше младите хора да бъдат творците на една нова България в която всеки да бъде свободен.За съжаление не успя да се пребори със Сталинизма и комунистическите нрави.Днес ,след толкова години , ние все още сме притиснати жестоко от псевдо демокрацията.От вандализма и безочието на наследниците на тоталитарната върхушка-излюпили се демократи от съветските партийни школи.Днес те са групата от 3% Българи с висок стандарт на живот.Те са "бизнеса" и класата на всичко имащите и всичко можещите. Жалко,наистина жалко. За Людмила-да,мисля че трябва да оценим приноса и. За времето ,дръзналият да мисли различно от "партийното мислене" се наказваше със заточение или смърт.Тя имаше смелостта да каже истината и си получи присъдата !
КОНСТАНТИНОВ

#58 никога

2013-02-08 23:42

НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ТАМ КЪДЕТО Е ВИЛНЯЛА КОМУНИСТИЧЕСКА ДИКТАТУРА,ДНЕС ИМА МИЗЕРИЯ,ГЛАД И СПЕКУЛА.АКО ИСКАТЕ И ДЕЦАТА ВИ ДА СТРАДАТ,ПАК ГИ ДОКАРАЙТЕ НА ВЛАСТ !

Гост

#59

2013-02-09 11:03

До номер 57 - разбира се, че гласувате "за" Людмила. Само не разбирам от какво ревете след това - нали правилно гласувате, какво не му харесвате на настоящето? Че то си е точно като по нейно време.
Георгиев

#60 Re: С благодарност ...

2013-02-09 12:27

#3: Георги Герасимов - С благодарност ... Г-н Герасимов,откога другарката Живкова стана г-жа Живкова? Или може би и Вие предпочитате към Вас да се обръщат с другарю? Знаете ли,гадно и долно е когато се ровят костите на мъртвите и когато чрез тях някой се мъчи да възкреси едно отречено от историята и от хората минало. И щяхте ли да бъдете толкова активни ако Живкова не беше принцеса Людмила,дъщерята на диктатора Живков? Историята е направила своя прочит и е дала своята оценка за комунизма като античовешки и тоталитарен,в който човешкият живот нямаше никаква стойност.Какво величаете Вие и подобните Ви-един от символите на тази система ли? Как мислите,какво би станало,ако в съвременна Германия някой би се опитал да организира подобно мероприятие в чест на някой близък роднина на националсоциалиста Хитлер, каквото Вие подкрепяте за близък роднина на интернационалсоциалиста Живков?

 


Гост

#61

2013-02-09 12:31

Заслугите на Людмила Живкова пред България и пред целия свят са безспорни! Дейността и трябва да бъде популяризирана, призната и продължена. Тя има голям принос за единението на хората по света и запазването на Мира. Животът и може да служи за пример на всеки българин, обичащ Родината си и Човечеството.

Гост

#62

2013-02-09 12:51

Приносът на Людмила Живкова е оценен от всеизвестни и многоуважавани Личности. Ролята и Славата и с годините само ще растат, защото идва Новото Поколение, притежаващо нейните добродетели и то ще я признае еднозначно, но да му мислят хулителите и! Нищо в този свят не остава без последствия!

Гост

#63

2013-02-10 14:58

Леле! Много комуняга изпълзял и пише с главни букви. По-скромно, другари, по-леко с главните букви.
Съвременник

#64

2013-02-11 11:10

Тъжно за обикновенитебългари/в смисъл, неуспелите да забогатеят благодарение на Партията-майка/, ежедневно да гледат как уж промяна, настанаха още по-ведри и заможни дни за потомците на тази мракобесна организация. Огледайте се - чии са фирмите, банките, огромните къщи, новите апартаменти, скъпите коли? И как все имат куража да говорят, че имало и светлина тогава, като забравят, или просто не са усещали, че бяхме в тунел? Тъга и наглост безмерна.
Бойко Златев
Авторът на тази петиция

#65 Re: Re: С благодарност ...

2013-02-13 08:08

#60: Георгиев - Re: С благодарност ...

В Германия биха съдили за човека не по роднините му, а по направеното от самия него. Но за Вас, както виждам, е най-важно кой на кого се пада близък роднина. По което се различавате от хората на Запад. И по което много (ама наистина много!) си приличате с комунистите.


Гост

#66

2013-02-15 11:56

На Запад точно такава петиция няма да се случи - защото академията не е място за измислени литургии и хаджиографии. По направеното се съди, Златев, по направеното. И за Вас тъй се съди.
Бойко Златев
Авторът на тази петиция

#67 Re:

2013-02-15 15:04

#66: -

И на Запад се провеждат конференции, които предизвикват недоволство на някакви големи (или маргинални, какъвто беше случаят в България) групи в обществото. И протести има понякога, случват се и по-абсурдни от този срещу конференцията за Людмила Живкова. Искат учените да признаят отново Плутон за планета (с аргумента "размерът няма значение"), да отменят втория закон на термодинамиката, който забранява съществуването на вечен двигател (понеже не било справедливо), и пр. Шансовете им да бъдат взети насериозно са, меко казано, не твърде големи. Няма как да бъде взета насериозно и агитката, която протестира в СУ, тъй като не представи по-качествена аргументация.

А на Запад Людмила Живкова е получила признание отдавна. Ако живеете в София и случайно не ми вярвате, отидете до монумента "Камбаните" - ще видите там камбани в дар от НАТО и от папа Йоан-Павел Втори - подарени след 1989 г. Така че, ако Вие и Вашите съмишленици искате да сте последователни, преди да осъждате подписалите петицията или провелите конференцията в СУ, редно е първо да обвините в носталгия по комунизма НАТО и Католическата църква. Но, кой знае защо, избягвате да го направите :)

Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-02-16 14:18


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-02-17 11:44


Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)

2013-02-18 03:38


Румяна Колева

#71

2013-02-18 08:03

знам само, че при това състояние на нещата трябва много да насиля съвестта си, за да подкрепя БСП. Но пък познавам двама колеги от ТУ, които въпреки партийното си членство, подкрепиха ГЕРБ.
Нека се изясня - за мен съперничеството между ГЕРБ и БСП не е съперничество между два отбора, към единия от които имам моралното задължение да бъда безрезервен фен!
И после - за мен не стои въпросът ГЕРБ или БСП. За мен въпросът е: каква и чия партия е БСП?


Гост

#72

2013-02-20 11:15

Как човек да коментира простотията-Аз не зная,те нямат понятие тя в какъв свят живееше и какво успя да направи въпреки догмите на камунизма,и пречките които и създаваха. Те просто идея нямат че Това беше нейния Живот,нейното Верую,България да се покаже на света с Цялото си Величие,и докато беше жива успяваше да го постигне!!!Да кажат тия клакьори,Те какво са направили,поне 1/100на да е от нейното и ще ги аплодирам???

Гост

#73

2013-02-23 12:50

Търговия с петрол и злато

Гост

#74

2013-02-24 15:44

В мрежите на безпросветното невежество - Златев Бойко. Май липсват адресати на петицията? Бойко падна. А хората най-сетне не щат повече червени, наследниците им, култултрегерите им, бандитите им, ченгетата им. Свобода! Никакви Людмили и прочие уроди!

Гост

#75 Re:

2013-02-25 05:50

#74: -

Взимайте си редовно хапчетата. Нищо лично.