Не на връщането на цигарения дим в заведенията


Гост

/ #203 Re: Re:

2012-12-08 17:43

#196: Ограмотител на идиоти - Re:  

 Виж сега, проблемът тук пв нашата страна е, че правилата никога не се спазват пък било то и по-олекотени. Не се спазва и сега при пълната забрана и според мен прецимпцията е, че при пълна забрана има шанс тя да се спазва "частично". Веднага давам няколко примера:

1. Качвам се в такси шофиьорът пали цигара най-спокойно, без да ме попита дали може, при положение, че пушенето в таксита е забранено от много време насам. Това редно ли е?

2. Мака с двете си деца през лятото на 2010 г. стои на масите отвън в едно малко заведение и оядва заедно с тях, но в един момент заваля много силно дъжд, при което тя поиска да влезе вътре, но и отговориха от персонала, че с децата не може защото заведението е за "пушачи". Това не е ли дискриминация?

3. Отивам с малко дете и две приятелки-едната от които пушачка на заведение пак по времето на частичната забрана при което отновонадделява пушача, защото  не издържала без цигара, при положение, че сме трима на един. Това не е ли дискриминация спрямо нас?

Да не говорим, че залите така бяха разделени, че дали си в едната или другата зала нямаше огромно разлика, защото нямаше качествени прегради и дима се разпространяваше навсякъде. Тук в България пушачите са едни от най-страстните въобще по целия свят. Хората в Европа например пушат много по-малко като брой цигари от нашенци. Може би точно на това се дължи нетолерантността , защото зависимостта е по-силна от желанието да не вредиш на околните. Като даваш примери от Европа според мен най-правилно е у Белгия със стаите за пушене.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook