Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

МНОГО ДОВОЛЕН

#201 Re: Re: Re: Абсурдно

2012-12-08 17:28

#197: За равни права - Re: Re: Абсурдно

Сам виждаш, колко грешиш. Твоята петиция подкрепеща пушенето е подписана от едва 1300 човека за 7 месеца. А петицията ЦРЕЩУ пушенето за няколко дена от почти 5000. Глас народен, глас БОЖИ.

НИКАКВО ПУШЕНЕ


Гост

#202 Re: Пушенето след 22ч.

2012-12-08 17:28

#17: Иван - Пушенето след 22ч.

в басейна няма отделни зали,а в заведенията се направиха такива!


Гост

#203 Re: Re:

2012-12-08 17:43

#196: Ограмотител на идиоти - Re:  

 Виж сега, проблемът тук пв нашата страна е, че правилата никога не се спазват пък било то и по-олекотени. Не се спазва и сега при пълната забрана и според мен прецимпцията е, че при пълна забрана има шанс тя да се спазва "частично". Веднага давам няколко примера:

1. Качвам се в такси шофиьорът пали цигара най-спокойно, без да ме попита дали може, при положение, че пушенето в таксита е забранено от много време насам. Това редно ли е?

2. Мака с двете си деца през лятото на 2010 г. стои на масите отвън в едно малко заведение и оядва заедно с тях, но в един момент заваля много силно дъжд, при което тя поиска да влезе вътре, но и отговориха от персонала, че с децата не може защото заведението е за "пушачи". Това не е ли дискриминация?

3. Отивам с малко дете и две приятелки-едната от които пушачка на заведение пак по времето на частичната забрана при което отновонадделява пушача, защото  не издържала без цигара, при положение, че сме трима на един. Това не е ли дискриминация спрямо нас?

Да не говорим, че залите така бяха разделени, че дали си в едната или другата зала нямаше огромно разлика, защото нямаше качествени прегради и дима се разпространяваше навсякъде. Тук в България пушачите са едни от най-страстните въобще по целия свят. Хората в Европа например пушат много по-малко като брой цигари от нашенци. Може би точно на това се дължи нетолерантността , защото зависимостта е по-силна от желанието да не вредиш на околните. Като даваш примери от Европа според мен най-правилно е у Белгия със стаите за пушене.


Гост

#204

2012-12-08 18:08

Забраната за тютюнопушенето е правилна стъпка, да не се излагаме, да не се връщаме към задимените зали по гарите, офисите, заведенията.... Това трови всички!
Човек

#205 До №4 Пущач

2012-12-08 18:28

Права??? Хахахаха ти верно си вярваш май? И кое по точно е твое право ? Да съкращаваш живота на другите ли?Или може би нощния живот е само за пушачите??? Или хайде като е мрьсен въздуха в града ни дай да се доотровим! Ако имаш поне малко акъл в главата ще осъзнаеш колко абсурдно звучиш! Щом мислиш че си прав/а ходи трови себе си децата си близките си, Но нямаш никакво ПРАВО да вземаш решение за сметка на здравето на друг човек, никой не е длъжен да търпи вонята и отровите само защото ти си мислиш че ти е готино,успокоява те и т.н....а си просто един заблуден наркоман който ще си плаща докрая на мизерния си кратък животец за да се избави по бързо от него ...мда това си е твое право пушачо! Много ПоЗдрави от човека :)

 

човек

#206 Re: Аман от наркомани!

2012-12-08 18:34

#43: Пушачомразец - Аман от наркомани!

Хахахаха, браво! Много точно казано! Кефиш ме :)


Гост

#207

2012-12-08 19:34

Не бива да се връщаме в ХХвек и в задимената кръчма на социализма. Ако намалят или махнат и музиката в заведенията, животът ще бъде още по-хубав.

Гост

#208

2012-12-08 19:52

Ех, уважаеми непушачи, ако знаехте какъв автогол си вкарвате с тези забрани ... Определено е безумно да се вярва, че вдишването на няколко нанограма от дим на растение може да ви навреди по какъвто и да е начин, това е все едно да вярвам, че мога да се самоубия от ядене на череши (съдържат цианиди).
Автоголът е, че се отваря път за един куп други забрани и ограничения. В Дания обложиха маслото и каймата, което е пълен абсурд. Наситените мазнини участват в синтеза на един куп жизненоважни хормони и изграждат клетъчната мембрана, и са по-устойчиви на свободни радикали, последните проучвания показват, че яденето на мазнини не повишава нивото на холестерол в кръвта, а се дължи на метаболитни нарушения, но на, чиновниците побързаха да сложат поредния данък. Ако си мислите, че като изчезнат 1.7 млрд лева (толкова е приходът от акциз на цигари и ЦЕЛИЯТ БЮДЖЕТ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, та кой кого лекува?), няма да ги компенсират по друг начин, дълбоко се лъжете. Ако си мислите, че няма забрани, които да ви засегнат, пак дълбоко се лъжете!


Гост

#209

2012-12-08 20:29

зная ,че чрез рекламата ....ама да го ду.....те
Павел

#210

2012-12-08 20:57

Преди година се върнах в България от Англия. Ако премахнат забраната, заминавам обратно.

Гост

#211 Re:

2012-12-08 21:51

#210: Павел -

Да ти дам списък на заведения в Англия в които се пуши?


Гост

#212

2012-12-08 22:04

Здравето срещу прищявките на малките квартални кръчми.. има доста варианти за пушачите - да излязат навън и да изпушат някоя друга цигара, да пушат електронни цигари и т.н.

Гост

#213

2012-12-08 22:25

Пушач съм. И въпреки това смятам, че тази забрана е един от малкото разумно гласувани закони. Ничии права не нарушава. За сметка на това отмяната на този закон би нарушила правото на чист въздух както на пушачите, така и на някои по-мислещи пушачи. На когото толкова му се пуши на закрито да си купи електронна цигара. Категорично съм против връщането на старото положение. Тъкмо то беше дискриминиращо, включително по отношение на пушачи, решили да се съобразят с приятелите си, които не пушат (макар че това повечето пушачи рядко го правят).

Гост

#214 Re:

2012-12-08 23:39

#4: Пушач -

Откога пък пушенето е човешко право? Човешко право е здравето, което вие, пушачите, нарушавате, а вашето желание да пушите е просто каприз и пристрастеност. Реално заведенията с наистина изолирани зали са рядкост. И не мога да разбера как в цял свят всеки си спазва закона и никой не роптае срещу това да пуши навън, а тук се прави е*ати драмата от това. Дай заради единия ви каприз, че видиш ли, ще падне тавана, ако не си изпиете кафето без цигара, всички да се задушаваме от миризливия ви дим.

rigden

#215 Re:

2012-12-09 00:28

#28: TAfricanski -

специално по този въпрос - тютюнопроизводството трябва да бъде забранено, само това може да реална мярка

Заведенията в България

#216 Re:

2012-12-09 03:13

#7: bubo -

Слушай малко бе ей "винкел" ние искаме РАВНИ ПРАВА, а не да си пушим само ние. Вие пък сте толкова криворазбрани, че няма на къде повече. Като не ти се диша дим отиваш в залата за непушачи, а като излезеш на улицата и минат 20 коли покрай теб и дишаш ЧИСТ ВЪЗДУХ... чак не ми се коментира, че ще използвам много цинични думи.


Гост

#217 petizii na kukuv den

2012-12-09 10:43

#1: ivo_rachev -

Kogato tij petizii imat njkakvo zna4enie togava gi slagaite, da zanimavate horata s gluposti, nekoi ste ti sedne da ti gleda tij petizii koi kakvo se podpisal...aide ne stavaite za posmeshiste, te ve4e durjavnizite dostatu4no sa vi osmeli, nema smisul i sami da si go nabutvame s gluposti kat tij petizii

Роси

#218

2012-12-09 13:02

Не мога да разбера за какви права се борят пушачите - да ни тровят на воля , ами така се нарушават нашите нали!!!!!!!!!!
Идиотоубиец

#219

2012-12-09 13:59

Това пушачите и бизнесмените са егати наглите създания! Забраната я има ще свикнете, като фалират малко заведения няма да е голяма загуба и без това са много. Едно време, когато Борис 1 покръства българите, почти никой не е бил съгласен, но сега всички жънем положителното от това покръстване. Всяка реформа е трудна, просто има прекалено много плиткоумници, които си гледат само в своята кошница и не ги интересуват другите. Палячовците бизнесмени единственото, което ги интересува да цоцат повече от народа и им е през к**а за пушачите, просто ги използват като средство в манипулациите си. Тази петиция ясно и просто показва, че хората искат чист въздух!!! А няколко на брой тъпанара искат да си наложат малоумното мнение над всички българи, с манипулациите и реването си навсякъде! Точно такива трябва да фалират, точно тези, които разчитат предимно на дималника в заведението, вместо на обслужване, обстановка, кухня, цени и т.н. ВСИЧКИ НА ФАЛИТ !!!
параграф 22

#220 Re: Не на пушенето !!!

2012-12-09 14:14

#107: Don Vani - Не на пушенето !!!

а къде са тези помещения.да сте ги видяли в някое заведение??!!

anjela

#221 Re: Не на пушенето !!!

2012-12-09 14:21

ще накривите капата на пушачите.като не можем да пушим тук имаме си прекрасни съседи и на юг и на запад там всичко е позволено.в Македония най ми беше трудно да си намеря заведение.всичките бяха пълни с българи.тютюнев туризъм брато нали схващаш
параграф 22

#222 Re: Не на пушенето !!!

2012-12-09 15:09

това го няма дори и в закона за тютюнопушенето и е нарушение на самия закон.собствениците на заведения са изработили заслони от полиетиленова материя да могат пушачите да пушат поне на завет.като научила министър Десислава Атанасова изпратила своите копои със заповед пушачите да нямат право да пушат дори и в тези заслони предупредили са и собствениците че ще бъдат глобявани ако допуснат пушачи в заслоните.ако това не е геноцид срещу нас то не виждам какво друго може да е.по този ли начин министър Атанасова ще доказва вредата от пушенето като разболее колкото може повече пушачи от простуди.като свърши зимата ще обиколи всички телевизии с изявления колко пушачи са боледували през този период.да не забравяме че тя също пуши и премиера пуши но за тях и има специални злачни местенца и резиденции където да се развличат без да излизат да пушат навън.такъв човек който мрази половината от нацията не може да оглавява най хуманното министерство.там трябва да работи човек с висше медицинско образование и положил клетвата на Хипократ.аз съм за равни права между пушачи и управляващи.щом на нас се вменява да пушим на тротоара да бъдат така добри и те да го правят да съблюдават собствения си закон!!

Мая

#223

2012-12-09 15:13

Какво да коментирам, самия факт че съществува такава петиция, означава, че пак отидохме на опашката на цивилизацията
дончо

#224 Re: Re:

2012-12-09 15:55

#216: Заведенията в България - Re:

винкелче пожелавам ти да попаднеш на някой пушач със законно притежавано оръжие.той ще ти покаже какво значи законна самозащита.

anjela

#225 Re:

2012-12-09 15:59

#207: -

точно като в църква:)))))