За правото на работа, на инженерите-геодезисти

трънков

/ #155 Re: Re: Поздравления към Златан Златанов

2012-11-29 09:15

#98: Златан Златанов - Re: Поздравления към Златан Златанов 

 "Няма как АГКК да следи човекопотока във фирмите. Но това за което трябва да се
помисли са санкциите за недобросъвестно свършена работа."

Г-н Златанов - има как, и съм го предлагал на г-н Лазаров, когато моето име цъфна с цел правоспособност във фирма, с която не съм ималинищо - просто в списъка на юридическите лица да се изписва и физическото(ките) лице(лица) - така всеки - като си види името, ще сигнализира - може и с търсачка та проверява. Но не се прие, защото "било тайна" - кои са геодезистите....А всъщност - лицензът на въпросната фирма си остана, защото тя била декларирала, че работя там, без да е представила копие от трудов договор - такъв не е имало!?

Колкото до това  кой да дава правоспособността - мисля че е по-правилно да си остане в АГКК, а не в КИГ - какво излиза - че правоспособността ще я определя някой, на който после ще съм конкурент?? Смятате ли, че няма конфликт на интереси? И не мисля, че една държавна организация - да лицензира търговец, на който специалистите са лицензирани от обществена организация - е правилно.

Колкото до работещите в областта на кадастъра - нямало къде да го научат - ами има доста нормативни документи, изисквания...да не би тези, дето сега работят - да са се родили научени? А всъщност - посочете ми един курс, проведен от КИГ в някоя област със средства от чл.внос???