За повече нова българска музика в родния ефир


Гост

/ #9 За повече нова българска музика в родния ефир

2012-09-21 14:43

Има нещо много важно, което трябва да разберете. Музиката е бизнес. Медиите са бизнес. Взаимоотношенията между тях също се основават на взаимен интерес.В това няма нищо романтично. Нито една медия няма да допусне 60%(примерно) само българска музика защото ще си изгуби аудиторията. А тя от това печели. А освен, че печели плаща данъци и създава работни места. От другата страна са музикантите, които търсят поле за изява и среда, в която да се развиват. Средата им се изгражда на основата на качеството на продукта, който създават, а полето на изява на основа на активността на артиста (групата).
Или казано с по-прости думи, ако имаш качествен продукт и се научиш да го представяш умело няма да ти се налага да разчиташ на медии. Те от своя страна ако имат достъп до такава качествена продукция сами ще я излъчват за да повишават рейтинга си. Но както е казано по-горе все пак от някъде трябва да се започне и защо да не е с качеството на продуктите.

А колкото до това, че държавата трябвало да се намеси аз ще попитам, кой е държавата? И защо за държавата се говори в трето лице?