Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Георги Пашев
Авторът на тази петиция

/ #56

2012-08-28 19:03

До "Демократ",
И другарят Костов е завършил политикономика. Вие с него много си приличате. Само, че на вас не са ви дали държавното кормило, за да можете тотално да направите на пух и прах надеждите на много хора за демократично бъдеще.

В трудовете на Маркс не сте видели думата комунизъм твърде често, защото по онова време това понятие тепърва се е дефинирало именно с тези и с последващи трудове. Аз не съм искал да ви бутам Альоша, макар, че според мен на това място трябва да има не Альоша, а статуя на Иисус Христос, но това е друга тема. Както на вас ви става кофти, че някой иска да ви бута Альоша, така и на нас ни е кофти, за това, че вие искате да "бутнете" непостроения музей. И двете са част от историята, в крайна сметка.
На Маркс теорията не съответства на природните закони, затова ПО ПРИНЦИП е обречена. По-горе съм дал линк от гледна точка на диалектиката защо това е така. За мен като вярващ християнин е важно и друго: отричането на вярата и открито престъпване на Божии заповеди. От научна и от духовна гледна точка, теорийките на Маркс и Ленин са нещо грешно и лошо. Това е положението.