Създаване на мемориално място за жертви на болшевизма в Пловдив

Демократ

/ #41 Не ни е нужен такъв паметник на разединението!

2012-08-27 17:06

Уважаеми г-н Пашев незнам чия психика е робска, по склонен съм да мисля , че е вашата ,
защото това ваше предложение отново не би постигнало нищо друго освен за пореден път да разедини обществото ни, а то няма нужда за пореден път от това.Крайно време е да престанем с това делене на фашисти, комунисти, капиталисти, демократи и т.н.
То и за това през тези т.нар. демократични години са пълен регрес за обществото ни във всяка една негова сфера. И какъв паметник на жертвите на комунизма искате като в България , а и никъде по света ,комунизъм никога не е имало. Не е ли крайно време да направим един паметник символизиращ обединението на българската нация, а не отново да правим паметници, които ни разединяват.А и за какво са ни тезии паметници като не умеем нито да ги поддържаме нито да ги опазим, а след време потъват в забвение.примери колкото щете.
Лично аз съм заинтересован от петицията първо защото съм от Пловдив и целият ми род е пловдивски и второ единият ми прадядо по майчина линия е лежал по политически причини в лагера Гонда вода преди девети септември, а дядо ми по бащина линия след 9-ти е загинал в лагера Белене поради „неизяснени” обстоятелства или с една дума е убит.И той е бил там по полит.причини, разбира се.Съдба. И двамата са жертви на два различни политически режима.
Лично аз техният наследник се чувствам жертва на режима след 1989 г., защото това, което се случва в страната ни за тези повече от две десетилетия може да е всичко друго, но не и демокрация.По скоро един див капитализъм и нищо повече. А жертви на „демокрацията” са още милионите хора извън пределите на родината ни като мен,които по обективни причини са я напуснали и не създават блага за собствената си държава а за други страни.Ние които сме извън родината си по икономически причини, сме жертви на трети полит режим довел ни до там , че да напуснем нашата България и да работим за чужди държави.Държа да подчертая , че и голяма част от хората останали в България също са жертви на едни несбъднати очаквания от началото на нашия криминален преход.
Така че да бяхте построили паметника който искате в началото на 90-те,когато темата беше все още актуална, а и еуфорията беше голяма.Сега по-добре тези пари за паметника да отидат за някое болно детенце, от колкото да построим поредния паметник,който отново ще ни разедини, а с такива страната ни е осеяна.България и Пловдив нямат нужда от поредният пшаметни, който за пореден път ще я разедини!
Поздрави от Виена,
Където м/у другото има паметник на Съветската армия намиращ се в безупречно състояние.