Не посягайте на пенсиите за инвалидност!

Тоня Борисова

/ #80

2012-08-10 10:25

Напълно и безрезервно подкрепям тази петиция!Истината е грозна и жестока, и много боли!Новите текстове са абсурдни, звучат цинично и прокламират откровено геноцид над инвалидите. Отново се прави опит за източване на бюджета, създавайки тези излишни комисии.Опасявам се, че фалшивите инвалиди ще нарастнат за сметка на истинските.
Сегашната система на ТЕЛК е порочна и антихуманна в масовия случай, а новите текстове в закона ще увеличат корупцията и ще вкарат хиляди хора в гроба.Свидетел съм как в ТЕЛК Ямбол, срещу една торба с месо, на пациентка във видимо добро здраве се дава първа категория с придружител. В същото време на моя 90 годишен, почти напълно сляп баща, който е и с исхимична болест на сърцето, прекаран инфаркт и трудно подвижен, след цяла година чакане и мъчително пътуване до Варна за очен ТЕЛК, след смехотворни прегледи в Ямбоския ТЕЛК бе дадена СЛЕДНАТА ОЦЕНКА: 100% ИНВАЛИДНОСТ БЕЗ ПРАВО НА ЧУЖДА ПОМОЩ!След протестиране в НЕЛК бяхме изпратени на преосвидетелствуване!И отново - чакате, пътуване до Варна, мъчение и унижения за достойния възрастен човек, отдал на България 42 години труд в тежката химия.Това е безобразие и пълна липса на морални норми.
А хилядите случаи на подигравка с хората, родени с малоформации, с безвъзвратно или трайно инвалидизираните? Що за цинизъм е да се изисква на всеки 5 години те да доказват, че не са оздравели напълно?!
Възмущението ми е безгранично.
Призовавам всички честни и почтени граждани на България да кажат своето категорично НЕ! на този нов опит за провеждане на планът Ран-Ът за изтребление на България!
Тоня Борисова