СРЕЩУ НОВАТА НАРЕДБА ЗА „СИНЯ ЗОНА“ В СОФИЯ

Апостол

/ #85

2012-08-09 13:47

В тази държава, в която мутрите станаха политици, какво друго да очакваме? Управляващите се държат като башибозук, а ние за тях сме рая (на турски: râya). Непрекъснато ни хранят с лъжи и под прикритието на някакви уж разумни мерки обръщат всичко в печеливш бизнес за наша сметка...
Но по темата.
Тази наредба вероятно няма да я бъде, както и предишната, която апелативния съд отмени, защото много от аргументите за отмяната важат и за новата наредба. Обаче те ще постигнат своето - ще съберат дотогава няколко милиона от раята, пък после... нека нещастниците си мислят, че са победили. Така беше предишния път, когато и аз като поп си платих 70-те лева, които повече не видях. Това ли е правовата държава, която искаме, за която се заключвахме в университетите или мръзнехме по площадите? До кога ще си позволяват да злоупотребяват с постовете си и закона? Докога ще позволяваме държавниците ни така безпардонно да използват положението си за да ни грабят? Докъде е границата ни на търпимостта? Моята отдавна я премината. А вашата?
Подписвам тази петиция, макар по същество да не е изцяло коректна и пълна, за да изразя ГРАЖДАНСКАТА СИ ПОЗИЦИЯ. Смятам обаче, че има нужда от ефективни действия. И то ВЕДНАГА! Преди да съберат парите на раята и да потънат в джобовете на шепа "бизнесмени".
За хората от Д.Н.Е.С. - поемете организацията за едни наистина ефективни действия и то колкото се може по-скоро. Нека на управляващите им стане ясно, че ние не сме рая. И нека хората, които в момента не са засегнати не си мислят, че това един ден няма да достигне и тях. Ако позволиш да те ритнат по кокалчето следващия път ще те ритат през коленете, а следващия - в корема. Накрая, когато те оставят на колене ще си задаваш въпроса: "Как позволих да се стигне до тук?"
Да пресечем този рекет докато не е станало късно. Обединението прави силата! Ще ги победим!