ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"

Николай Холоденко
Гост

/ #70 Re:

2012-08-03 10:32

#67: - Очевидно е, че само религиозните среди подскачат срещу този закон. Нищо друго не ви пука, освен някой да не ви вземе правото да индоктринирате дечицата още отпреди да за проходили. Нито ви пука за детската проституция, нито за изоставените, насилствено просещите, експлоатираните деца. Само религиозните се опълчвате срещу този закон. Защото закона е хубав, но голямия зор е да не може никой да ви отнеме правото да зомбирате децата си, пък ако ще хиляди други деца да бъдат погубени, унищожени и осакатени. Боклуци долни, това сте вие, религиозни овце!

Аз НЕ съм от никакви "религиозни среди" . Аз съм обикновен православен християнин - Българин - честен данакоплатец. Този закон можеше и да има ефект ако в държавните институции не работеха толкова мудни, неадекватни и излишни хора. Защото ако сега, в този час, поискам да дойде служител , за да определи как да реша дадена ситуация с детето си, това НЯМА как да стане. Предполагам че преди това ще трябва да попълня десетки безсмислени бланки, молби и тонове слабоумно измислена документация, като след това ще трябва да изчакам около месец или три докато дойде "моя ред", за да разреши някой моя проблем - а до тогава ще е твърде късно. (и кой определи решенията на житейските ми проблеми от държавните служители, за по-правилни от мойте? Може би някой социален служител - гении, който цял живот е чел "дебелите книги"? - не мисля така).

"Равни права" децата могат да имат с тези на родителите след като навършат 18 години(и започнат да се грижат сами за себе си, да плащат всичките си разходи естествено). До тогава кое е правилно и кое не го определят родителите. Трябва да се предотврати насилието над детето, но начинът това да се случи не е да се вземат правата на родителите. За това държавните служители взимат от нашите пари за заплати , за да измислят адекватни решения.

#37: - Re: оооо,,дааа,,,вижда се как ги възпитаваме!вижда се как дебнем за нещастните детски из форумите,щото не им стигали парите за памперси...защо сте го създали това дете,щом като ще го обричате на мизерия...знаете България,знаете за какво става въпрос...ми слагайте презервативи...или първо здрав бач и после дете...

Заради такива като тебе Българите(не включвам "малцинствата", защото те се наричат Българи само когато имат някаква изгода от това) сме с отрицателен прираст. Аз също имам проблем с парите (както повечето от нас) и не съм обрекъл на мизерия детето си. Просто не е нужно едно дете да има ВСИЧКО, а да има най-необходимото. Защото "мизерия" е много плаващо понятие. Всеки определя "мизерията" по различен начин. Това че няма да има "памперси" не значи че е мизерия.

 

 

Този закон е най - голямото малоумие за което знам за целия си живот.