20 000 за предприемчив безработен? Да, ама не!

Pum-Bum

/ #145 Re: Re: ЕООД

2012-06-01 12:52

#135: АX - Re: ЕООД

Първоначалната идея на тази програма е безработния да не е вече безработен ( и бездоходен) като сам си създаде работа, ако има добра идея за бизнес, но няма финансови средства !

Според промените от АЗ се получава така, че действително безработните са дискриминирани ! И възможност да продължат участие в проекта в Компонент II се дава на тези, които имат средства да започнат бизнес, но не им се рискуват собствените финанси ( ако човек е убеден в успех на идеята си - ще си рискува парите , нали ?)

Така на практика се получава, че се финансират безвъзмездно с пари на ЕС хората, които могат и сами да си осъществят идеите за бизнес със собствени финанси . А действително безработните,които едвам свързват двата края,  изобщо са лишени от възможността дори да предстваят своите идеи!!!

В Европа не е проблем, когато някой член от семейството остане без работа, но в България в работническо семейство когато 1 загуби работа- става трагедия в дома! Цени - европейски, че и по-високи, а месечната заплата- колкото 1 европейска надница. И...бива дискриминиран от участие в Компонент II, защото АЗ внесоха промени в програмата, коренно различни от обявените първоначално ! Преди да се запиша за тази програма  четох какво ще се финансира на таблото в коридора на общината !

И на практика се получава, че достъп до Компонент II получават съпруги, съпрузи, деца на бизнесмени ( такива са 5 човека от групата ни от 13 ) работещите на черно ( 3 ма от нашата група, като 2 изкарват по 50-100лв на ден)  - могат и сами да си финансират проектите, но ще изхарчат пари на ЕС