За сградата на Математическа гимназия - Варна

math

/ #79

2012-05-12 20:07

Искренно уважавам екипа специалисти, работещи в МГ "Варна". Те са доказали се професионалисти. Бих си пожелала само дейността им да се разширява и да обхваща повече деца. Това е добре за града, за нас и за децата.
Проблемът според мен възниква от въвеждането на задължително целодневно обучение за учениците от 1-4 кл., а в последствие и до 7-ми, както и зависимостта на делегирания бюджет от броя на учинеците в съответното училище. ОУ "З.Стоянов" не е в състояние да го осигури и да запази броя паралелки, поради липса на сграден фонд...(Споровете за половин кабинет, стол .... не могат и няма да решат проблема - дават само лош пример и създават напрежение и конфликти).
Деца има, екипи има...липсват СГРАДИ за нуждите им.
По линия на ОП "Регионално развитие", или някоя друга - не може ли да се обединим и да изискваме построяване на още една сграда (може и цяло училище) на поляната до МГ?! Все едно на кое от двете училища ще е. Това ще е добре за града и добре за децата. Ако не го направим - след време ще има жилищни кооперации там (въпрос на време).
Сигурна съм, че има ли желание у достатъчен брой хора - може да се намери начин. В София построиха нови детски гради. Време е да се строят не молове и бетонни курорти, а училища...



Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...